Sharp lanceert ‘draadloze’ Blu-ray speler met WiSA-certificaat

08 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Sharp Universal Player (SD-WH1000U)-3

Sharp brengt niet alleen een uitgebreid aanbod lcd led tv's op de markt in 2014, ook de Blu-ray speler line-up wordt vernieuwd. Het model dat de meeste aandacht krijgt is de Sharp Universal Player (SD-WH1000U) met WiSA-certificaat.

Deze nieuwe Blu-ray speler van Sharp is de eerste ter wereld die beschikt over ondersteuning voor de WiSA-standaard. De SD-WH1000U kan hierdoor content van cd’s, dvd’s, sacd’s en Blu-ray discs draadloos versturen naar een display of speaker dat uitgerust is met dezelfde standaard. Zowel audio als video kan in volledige resolutie en zonder compressie verstuurd worden.

Voor het draadloos versturen van audio (24-bit/96kHz zonder compressie) beschikt de Blu-ray speler over een interne zender waarop maximaal acht speakers (7.1-kanaals surround) aangesloten kunnen worden. Mocht je geen speakers hebben die aan de WiSA-standaard voldoen dan kun je het optionele VR-WR100U bridge-systeem van Sharp aanschaffen. Deze kan gekoppeld worden met versterker en speakers.

Naast deze unieke feature beschikt de Sharp Universal Player (SD-WH1000U) ook over drie HDMI-ingangen, twee USB-poorten, een internet-aansluiting en toegang tot een uitgebreid aanbod van apps en diensten. De speler is volgens Sharp uitgerust met een verstevigde behuizing zodat interferentie tot een minimum beperkt wordt.

Voor een Blu-ray speler die draadloos audio en video kan versturen moet echter wel flink betaald worden. De SD-WH1000U heeft namelijk een adviesprijs van 3.999,99 dollar. De bridge kost je 599,99 dollar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)