Seiki U-Vision HDMI kabel maakt 4K-content van 1080p-materiaal

06 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Seiki-HDMI-kabel

Begin vorig jaar had niemand nog van Seiki gehoord maar door de introductie van een aantal zeer goedkope 4K Ultra HD tv's kunnen we niet meer om het bedrijf heen. Seiki komt echter niet alleen met tv's maar ook met accessoires.

Afgelopen jaar introduceerde Seiki verschillende 4K Ultra HD tv’s, waaronder een 39-inch model voor omgerekend iets meer dan 500 euro. Voor diegenen die al een 4K Ultra HD tv hebben maar geen content hebben om er op weer te geven introduceert het bedrijf nu ook accessoires.

Tijdens CES 2014 heeft Seiki de U-Vision HDMI kabel gelanceerd. Het bijzondere aan deze kabel, welke 40 dollar kost, is dat 1080p-materiaal ermee omgezet kan worden naar de hoge 4K-resolutie. De kabel beschikt over Technicolor 4K-certified video processing waardoor, volgens het bedrijf, het beeld geoptimaliseerd wordt voor weergave op een hoge resolutie display. De kabel is uitgerust met een Marseille Networks VTV-1222 chip die middels een USB-kabel van stroom voorzien wordt en het upscalen van 1080p content voor zijn rekening neemt.

De kabel moet in het eerste kwartaal op de markt verschijnen voor een prijs van 40 dollar. Later wordt er ook een adapter-versie gelanceerd. Of de kabel ook in de Nederlandse winkels komt te liggen is niet bekend.

Lees meer over HDMI kabels en 4K Ultra HD-content.

Reacties (0)