Panasonic TX-55FZW804 thuistest: familie Hensen (gezin 1)

De afgelopen weken zijn diverse gezinnen met lezers van Homecinema Magazine aan de slag gegaan met de nieuwste oled tv van Panasonic. Wat vinden zij van de TX-55FZW804 oled tv? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden zij als gezin deze premium oled tv aanraden? In dit artikel lees je de conclusies van gezin 1; familie Hensen.

Introductie

Ik ben Sabine, 39 jaar, getrouwd met Jaap van 38 en samen zijn we de ouders van Mara van 8 jaar en Collin van 3 jaar. Mijn man werkt fulltime en ik ben thuisblijfmoeder en zorg dat de boel thuis reilt en zeilt. We hebben allemaal verschillende hobby’s en passies maar hetgeen we allemaal leuk vinden en ook iedere dag tijd aan besteden is televisie kijken en gamen. Dat is dan ook de reden dat ik ons gezin heb aangemeld voor het testpanel van de Panasonic oled-televisie. We hebben in ons huis maar één televisie en deze staat in de woonkamer. Op het moment hebben wij een kleine televisie van 40-inch met redelijke goede specificaties. We zijn dus erg benieuwd hoe de Panasonic oled-tv ons zal bevallen.

Algemene indruk

Als de koerier de televisie komt brengen en de bestelbus gaat open schrik ik eigenlijk een beetje. De doos is werkelijk ENORM! Dat deze televisie groter zou zijn als ons eigen model wist ik maar ik had me niet kunnen bedenken dat “die paar inch” zoveel zou schelen! De doos is gelukkig met handig clips open te maken (en dus ook weer te sluiten).

De televisie kan onmogelijk alleen uit de doos gehaald worden dus tillen we hem samen uit de doos en monteren hem op de bijgeleverde poot. Dit gaat super handig en krijgen we voor elkaar zonder handleiding. Wat opvalt is dat de televisie best zwaar is en het beeldscherm ontzettend dun. Het design van de televisie spreekt ons direct aan! De poot is niet storend en zelfs mooi en past goed bij de televisie. Handig is dat je kabels kunt weg werken in de afdekkap. De stroomkabel is gelukkig erg lang waardoor we geen verlengsnoer hoeven te gebruiken en rechtstreeks kunnen aansluiten op netstroom.

Advertentie

De werking van de afstandbediening spreekt ook voor zich en de installatie gaat van een leien dakje. De televisie doet eigenlijk al het werk voor je en de installatie is zo gepiept. Binnen een mum van tijd hebben we alles gereed voor gebruik.
Onze eerste indruk is dus goed! We kunnen direct en zonder handleiding met de televisie aan de slag en dat is gunstig want we staan in de startblokken om veel films, series, apps en games uit te proberen.

Beeldkwaliteit

Het beeld is werkelijk enorm (we hebben de 55-inch mogen testen) En wat ons ook opvalt is het heldere glanzende zwarte scherm (als de televisie uit staat). Zodra de televisie aan gaat valt direct op dat de kleuren heel helder zijn en daar moeten we flink aan wennen! We hebben daarom ook via het menu de kleuren terug gezet naar iets minder helder. Ook deze handeling ging als vanzelf in het makkelijke menu. We hebben diverse beeldmodi gebruikt. Maar de standaard-modus was voor ons het allerfijnste. Overdag valt mij op dat we de rolgordijnen niet naar beneden hoeven te schuiven omdat de zon op het beeld schijnt. Dit is echt wel een flinke plus. Je kunt het beeld prima zien met volle zon inval. Wij hebben nog een dvd speler met een scart-aansluiting en deze hebben we niet kunnen uit proberen op de televisie omdat er geen scart-uitgang op zit. We hebben wel de Playstation 4 en de Horizonbox van Ziggo op de televisie aangesloten en hebben volop gebruik gemaakt van Netflix en Videoland.

Op de afstandbediening zit een speciale Netflix knop waarmee je direct in het menu van Netflix terecht komt. Dit scheelt aanzienlijk veel tijd vergeleken met onze eigen televisie. Ook hebben we allemaal het idee dat de programma’s sneller inladen en de storingen ook nihil zijn.
De afstandbediening is voorzien van toetsverlichting, iets wat we eerst wel grappig vonden maar eigenlijk toch een handige functie blijkt.

Smart tv

De Panasonic televisie heeft via de afstandbediening een handige knop waarmee je direct bij de apps kunt komen en ook gemakkelijk apps kunt toevoegen. We hebben diverse apps gebruikt waaronder Youtube en Videoland. Ook hebben we de internetbrowser gebruikt. Hierbij valt ons op dat bepaalde content afgeschermd is waardoor we bijvoorbeeld niet naar favoriete Amerikaanse series kunnen kijken. Een mogelijkheid die we wel op onze huidige televisie hebben. De apps werken verder snel en soepel.

Gaming

We hebben erg uitgekeken naar dit onderdeel van de test! Gamen is namelijk favoriet bij onze dochter en mijn man. Op de Playstation 4 hebben ze onder andere Fortnite, Farming Simulator, Minecraft en Spiderman gespeeld. Ook hier valt direct de helderheid van het beeld op. Dit maakt het gamen echt heel aangenaam en eigenlijk nog realistischer. Ook de grootte van het scherm maakt dat het gamen nog veel leuker is! We hebben de games allemaal in game-mode gespeeld maar ook zonder hebben we geen problemen gehad met input-lag.

Kleine minpunten

De televisie hebben we rechtstreeks op de Horizonbox van Ziggo aangesloten en niet via de coax kabel. Hierdoor werken een aantal functie niet zoals kijken met dubbel scherm en de tv gids. De televisie springt vrij snel op de screensaver maar is in gebruik niet erg hinderlijk en eigenlijk alleen maar nuttig omdat hiermee het inbranden kan worden voorkomen.

Conclusie

We hebben genoten van deze Panasonic televisie waarbij vooral de helderheid en niet te vergeten het geluid erg aangenaam waren. De standaard instellingen qua beeld waren voor ons meer dan voldoende maar je kunt erg veel aanpassen om alles naar wens te krijgen. De bediening van de televisie is zeer makkelijk en spreekt geheel voor zich. De game-modus is een leuke optie op de televisie maar ook zonder werkt het uitstekend. De televisie springt vrij snel op slaapstand met screensaver. Dit om inbranden te voorkomen. Dit geeft verder geen hinder. De prijs van deze televisie vinden wij vrij hoog en daarom zouden wij deze niet aanschaffen. Dit is dus puur om budgetredenen niet om de specificaties, want die zijn zeer goed!