LCD TVs worden nog dunner

15 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
lg-skinny-20100217-02-600

Het is mogelijk dat LCD TV's nog dunner worden, dat halen we in ieder geval uit het nieuws dat de glazen platen die het beeld vormen 20% dunner worden. Tijdens de Display Taiwan 2010 show werd Eagle XG Slime van het bedrijf Corning gepresenteerd, welke maar 4mm dik is. Dat scheelt toch weer 1mm in vergelijking met de huidige (meest gangbare) panels.

De focus van Corning ligt voorlopig op de mobiele apparatuur, maar het bedrijf zegt snel te gaan werken aan panels in grotere formaten. Maar hier houdt het voor Corning niet bij op. De volgende stap is volgens de fabrikant een 3mm panel. Dit panel is al in ontwikkeling en zal ook weer eerst geïntroduceerd worden in de markt voor mobiele apparatuur.

Corning geeft aan dat het nieuwe glazen panel minder verwerking nodig heeft, wat het panel weer goedkoper en milieuvriendelijker maakt om te fabriceren.

OLED schermen kunnen al zo dun als een velletje papier zijn, maar het is aardig nieuws dat de LCD schermen toch nog iets dunner kunnen, voor zover het voor de consument nog voordeel kan hebben dan..

Reacties (0)