Kyocera toont dunne Smart Sonic Sound speakers voor flatscreen tv’s

02 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Kyocera-smart-sonic-speakers

Een groot probleem van flatscreen tv's is dat ze tegenwoordig zo dun zijn dat een goede audiokwaliteit nauwelijks haalbaar is. De luidsprekers moeten namelijk zeer klein en dun gehouden worden. Toch moet dit in de nabije toekomst wel haalbaar zijn met de Smart Sonic Sound speakers van Kyocera.

Kyocera heeft zeer dunne speakers ontwikkeld die een goede audiokwaliteit naar slanke producten als flatscreen tv’s en tablets moeten brengen. De speakers, welke maximaal 1.5mm dun zijn, combineren een Piëzo-elektrische actuator met een dunne filmlaag. De filmlaag wordt gebruikt om geluidsgolven te creëren en doordat deze niet gericht wordt moet het geluid meer gebalanceerd en rijker zijn dan ten opzichte van huidige flatscreen tv’s.

De eerste tv die met de nieuwe speakers is uitgerust is de 55-inch 55EA9800 oled tv van LG. Dit model beschikt over een zeer slank frame waarin de luidsprekers, door LG de Clear Speakers genaamd, verwerkt zitten. Kyocere geeft aan dat we op korte termijn meer tv’s met deze speakers kunnen verwachten, alsook tablets en andere mobiele apparaten. Hiervoor zijn Smart Sonic Sound speakers in verschillende formaten ontwikkeld, van 0.7 millimeter dun tot 1.5 millimeter dun.

Via: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)