Doorstart Film1 na overname door SPI International

08 juli 2019 1 Minuut 3 Reacties
film1-playstation

SPI International heeft de zender en video-on-demanddienst Film1 overgenomen van Sony Pictures Television (SPT) Networks. Op basis van deze overeenkomst wordt SPI eigenaar van alle merkrechten gerelateerd aan Film1 en blijven alle digitale Film1-diensten aangeboden worden aan Nederlandse televisieplatforms.

Vanaf 1 augustus is SPI de eigenaar van het Film1-merk. Het mediabedrijf blijft de vier filmkanalen onder het Film1 merk exploiteren: Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action en Film1 Family. SPI continueert hiermee zowel de lineaire zenders als alle digitale diensten in Nederland. Film1 biedt op het moment Nederlandse en internationale films aan op haar filmkanalen die beschikbaar zijn op verschillende kabel-, satelliet- en IPTV-platformen.

SPI International biedt lineaire en digitale filmdiensten aan op meerdere schermen voor een allround entertainment-ervaring. In handen van het bedrijf zal Film1 een grote variëteit aan premium films van wereldwijde distributeurs aanbieden die abonnees op alle schermen kunnen bekijken. De aankoop van de Film1-merken is onderdeel van SPI’s doorlopende focus op de expansie van haar portfolio van televisiezenders in Europa. Als onderdeel daarvan krijgt Film1 ook toegang tot hoogwaardige content van productie- en distributiepartners die volledig reclamevrij aangeboden wordt.

Via digitale televisie van providers als KPN en Ziggo biedt Film1 vier betaaltelevisiezenders aan, namelijk het hoofdkanaal Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Family en Film1 Drama. De on-demand dienst is beschikbaar via de website, via de app voor iOS en Android, via settopboxen en via de PlayStation 3 en PlayStation 4.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
08 juli 2019 om 20:15

Als er een kanaal in 4 k komt ben ik geïnteresseerd heb door de nieuwe next box geen film 1 meer heb het jaren gehad.
Dus film 1 gaan jullie ook in 4 k dan zal ik gaan na denken over abbo.
Laat maar horen wanneer en hoop ook in dolby atmos geluid dan.

Inloggen
jaap

jaap
09 juli 2019 om 23:19

Het zou wel leuk zijn als A M C ofwel American Movie Channel ook weer terug komt. Daar keek ik ook vaak naar……..

Inloggen
Ribbers

Ribbers
23 juli 2019 om 13:58

Film1 on demand heeft geen dolby 5.1 ondersteuning terwijl de zenders van film1 dat wel hebben, komt hier verandering in?

Inloggen