Brava 3D kanaal verdwijnt voorlopig van Astra satelliet

10 augustus 2012 1 Minuut 3 Reacties
Brava-3D

Tot enkele dagen terug was via de Astra satelliet voor 3D liefhebbers het Brava 3D kanaal te vinden. Op dit kanaal was onder meer opera, ballet en klassieke muziek in drie dimensies te bekijken. Inmiddels is het kanaal niet meer ongecodeerd te bekijken via de satelliet. De reden hiervoor is volgens de zender dat de interesse in 3D content flink verminderd zou zijn.

Het ongecodeerde Brava 3D kanaal moest TV providers in Europa een indruk geven van het kanaal waarna ze het in hun pakket konden opnemen. Ook voor consumenten die via de satelliet kijken konden het kanaal gratis ontvangen. Sinds afgelopen week is het alleen nog mogelijk het complete kanaal te bekijken via enkele TV providers die het in hun pakketten opgenomen hebben, waaronder Glashart Media.

Het verwijderen van Brava 3D is volgens de zender zelf mogelijk tijdelijk. Het probleem zit momenteel in het gebrek aan goede 3D content en de verminderde interesse in 3D uitzendingen. Wanneer dit weer aantrekt zal het kanaal weer uitgezonden worden. Toch is de content die via Brava 3D te zien was niet geheel verdwenen. Een gedeelte hiervan wordt namelijk binnenkort op het Astra 3D demokanaal aangeboden. Ook voor consumenten die via de satelliet kijken is dit kanaal ongecodeerd toegankelijk.

Bron: TotaalTV

Reacties (3)