Bluetooth LE Audio brengt meer mogelijkheden en hogere kwaliteit

07 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
bluetooth le audio

De afgelopen jaren heeft bluetooth een nogal slechte naam gekregen als het om het streamen van muziek in hoge kwaliteit gaat, maar langzaam aan wordt de audiokwaliteit via bluetooth verbeterd. Bluetooth LE Audio is de volgende evolutie van de standaard, waarmee meer mogelijkheden ontsloten worden en de kwaliteit weer een stapje omhoog gaat.

De Bluetooth Special Interest Group heeft deze week Bluetooth LE Audio aangekondigd. Deze nieuwe standaard werkt middels bluetooth low energy en maakt gebruik van de ‘low complexity communications codec’ (lc3). Het idee achter deze codec is om audio in hoge kwaliteit audio op medium bitrates met zo min mogelijk complex rekenwerk te bieden. Niet alleen maakt de standaard de verbinding energiezuiniger, ook de geluidskwaliteit van lc3 moet volgens de Bluetooth Special Interest Group hoger liggen.

Wat ook interessant is, is dat je met Bluetooth LE Audio tegelijkertijd meerdere apparaten van dezelfde audiostream kunt voorzien. Zo kun je synchroon streamen naar meerdere luidsprekers of meerdere hoofdtelefoons. Daarnaast maakt de standaard het mogelijk om audio te broadcasten, wat betekent dat een bron bijvoorbeeld een audiosignaal kan versturen naar mensen in een specifieke ruimte. Ook met het schakelen tussen bronnen soepeler verlopen en spraakassistenten moeten eenvoudiger te integreren zijn. Tot slot helpt de standaard fabrikanten de draadloze stereoweergave via bluetooth te verbeteren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)