‘3D is niet goed voor de filmindustrie’

25 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
3D-cinema

Sinds het begin van de 3D hype zijn er al voorstanders en tegenstanders van de nieuwe techniek en ook nu is er weer een analist die aangeeft dat 3D het niet zal worden. Richard Greenfield, analist bij BTIG Research, zegt dat 3D niet goed is voor de filmindustrie en dat filmstudio's zich moeten gaan focussen op goede content in plaats van de 3D techniek.

Greenfield haalt de bezoekersaantallen van de nieuwe 3D blockbuster Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’ aan als bewijs dat het publiek ‘3D moe’ begint te raken. Hoewel de totale omzet van de film in het eerste weekend 20 miljoen dollar hoger ligt dan bijvoorbeeld Shrek 4 vorig jaar ligt het aantal bezoekers voor de 3D versie een stuk lager dan Shrek 4. Volgens Greenfield focussen studio’s zich teveel op 3D waardoor dit de industrie zou kunnen schaden.

Greenfield geeft aan dat de 3D moeheid komt door twee elementen; prijs en brillen. Biscopen vragen gewoonweg teveel (soms zelfs het dubbele) voor een 3D versie van een film, wat het publiek niet meer pikt. Daarnaast is het dragen van een bril altijd al een hoge drempel geweest. Greenfield besluit door te zeggen dat Hollywood in 2012 minder 3D films moet maken en meer aandacht moet besteden aan het maken van films die het publiek echt wil zien.

Het gaat hier overigens wel over de Amerikaanse bezoekersaantallen en Greenfield geeft toe dat het effect in andere landen minder is. Als de filmindustrie naar de beste man gaat luisteren zouden er wel eens een stuk minder 3D films uit kunnen komen, net wanneer de consumenten juist gaan investeren in 3D TV’s.

Advertentie

Bron: 3DRadar


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)