Video: THX belooft onzichtbaar maar hoogwaardig surround geluid

10 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
THX logo

Tijdens de CES in Las Vegas was er sprake van een technologische evolutie, maar het is fijn om soms ook wat revolutionair denken tegen te komen. Ditmaal in de vorm van THX's Steerable Line Array ontwikkelingen, welke vooruit kijken naar een wereld van ultra-compacte receivers op batterijen en discrete, richtbare speaker systemen.

Het is niet alleen maar een concept want tijdens de CES werden en verschillende voorbeeld van de techniek ten gehore gebracht en getoond. Er wordt al negen jaar aan de techniek gewerkt en THX heeft al een hele reeks aan patenten geregistreerd.

Het grote probleem waar volgens THX veel consumenten tegenaan lopen is het feit dat we prachtig geluid willen hebben zonder het te zien; zonder de grote speaker die de huiskamer domineren – en zonder stroom te verbruiken wanneer het niet gebruikt wordt. THX heeft ook een indrukwekkende, maar simpele, video gemaakt waarin ze haar idee uitlegt en de toekomst met haar visie weergeeft. Om het kort te omschrijven; Het Steerable Line Array systeem is een systeem dat geluid kan produceren – en richten – op een hele andere manier dan standaard AV receivers/speakers.

De receiver/versterker functie zou gedragen kunnen worden door een zeer kleine analoge box, kleiner dan een laptop. Deze versterker zou zo energie efficient zijn dat hij enkele dagen op een paar oplaadbare batterijen kan werken. Het speaker veld is ontworpen om in bijna elke unit te passen en kan uitgebreid of verkleind worden. Zelfs in een 42 inch TV kan een systeem van 90 richtbare luidsprekers geplaatst worden.

De techniek wordt momenteel besproken met een aantal partners en we kunnen over een paar jaar waarschijnlijk de eerste consumenten versies tegen gaan komen. Bekijk hieronder de video van THX.

Reacties (0)