Introductie DViCO TViX N-1 multimedia streamer

15 februari 2010 3 Minuten 0 Reacties
image001

Signo brengt vanaf maart de DViCo TViX N-1 in Nederland op de markt. Deze multimedia streamer heeft een stijlvol design, levert een perfecte weergave in Full-HD en speelt vrijwel alle formaten video-, muziek- en beeldbestanden probleemloos af.

Deze digitale jukebox zorgt voor een eigen thuisbioscoop met video, muziek en afbeeldingen, afkomstig van een vaste schijf, een geheugenkaart, een aangesloten USB-apparaat of een PC. De N-1 beschikt zelf niet over een vaste schijf.

De DViCo TViX N-1 is de kleine versie van de EISA-award winnende HD M-7000. De mediastreamer heeft een strak, aluminium kleurig cilindervormig design, is nauwelijks groter dan een iPhone en kan zowel staand als liggend gebruikt worden. Het ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook een functie: de warmteafgifte is optimaal, waardoor een ventilator overbodig was. De TViX N-1 produceert dan ook geen geluid als hij in gebruik is.

Om de optimale aansluiting tussen TViX N-1 en de diverse apparatuur te kunnen realiseren, beschikt het apparaatje over een HDMI 1.3a aansluiting voor 1080p Full HD, een Composite Video Output uitgang, een Component Video Output (YPbPr), een optische Digital Audio Output poort en een RCA Stereo-stekker.
De jukebox heeft drie USB-poorten voor het aansluiten van externe vaste schijven of andere apparatuur. Een slot voor MS/SD-geheugenkaarten maakt het ook mogelijk om foto’s direct van de digitale camera af te spelen op de televisie. Natuurlijk kan de TViX N-1 ook gebruikt worden als streamer voor data die zich op de thuiscomputer bevinden. Een verbinding kan over ethernet (NFS/ Samba/ uPnP) of met een geschikte USB- dongel draadloos over een WLAN (802.11n) gemaakt worden. Ook is het mogelijk om met Internet Media Service (IMS) direct verbinding te maken met YouTube, Picasa of het actuele weerbericht.

Maarten Streppel, Signo Distribution Holland B.V.: “De DViCO TViX N-1 levert topprestaties voor een instapprijs en kan beschouwd worden als volwaardig alternatief voor de WD TV Live. De hooggewaardeerde DViCO-kwaliteit gaat hier hand in hand met een stijlvol en strak design. In combinatie met een externe vaste schijf waarop de eigen filmpjes, muziek en foto’s staan, vormt de TViX N-1 een zeer mobiele en ruimtebesparende multimedia-jukebox, die eenvoudig op verschillende plaatsen te gebruiken is. Natuurlijk in huis, maar je kunt je hele mediatheek ook mee op vakantie nemen.”

DViCO TVIX N1 specificaties
– RealTEK RT1073DD 400Mhz processor
– 128 MB werkgeheugen/ 128 MB Flash geheugen
– 1 HDMI 1.3a aansluiting voor 1080p Full HD
– 1 Composite Video Output poort
– 1 Component Video Output poort (YPbPr)
– 1 optische Digital Audio Output poort
– 1 RCA Stereo Output poort
– 3 USB Host poorten (2 aan achterkant, 1 bovenop)
– 1 slot voor MS/SD-geheugenkaarten
– 1 Ethernet (10/100) netwerk slot
– speelt videobestanden af (AVI, MPEG1/2/4 (Xvid), IFO, ISO, VOB, DAT, WMV, ASF, TP, FLV, MKV (H.264/VC-1/WMV-9) en RMVB-HD)
– ondersteunde resolutie tot 1920×1080p
– universele jukebox
– speelt muziekbestanden af (MP3, OGG, WMA, AAC, WAV (PCM), FLAC)
– Multimedia Digital Sound, DTS Pass-thru & Down-mixing
– Automatic Live Software Update
– geeft beeldbestanden weer (JPG, JPEG, BMP, TIFF, GIF, PNG)
– Start slideshow met achtergrondmuziek
– Image-Browser met Thumbnail
– ondersteunt ondertiteling (SMI, SUB, SRT, AQT, UTF, LRC/MKV Embedded)
– in meerdere talen
– Display: 3-delen LED
– ondersteunt NTFS of FAT32
– netwerkaansluiting optioneel over 802.11n LAN via USB
– Ethernet (10/100 Mbps) aansluiting
– UPnP/ NFS/ Samba Client/Samba server voor PC-aansluitingen
– Afmetingen: 215 x 215 x 75mm
– Accessoires: afstandsbediening, DC Adapter (+5V 2.5A), Composite AV kabel

Prijs en beschikbaarheid
De DViCO TViX N-1 is vanaf maart in Nederland te koop, adviesprijs € 129,- inclusief BTW.

Bron: Signo

Reacties (0)