De beste luidspreker merken

Hieronder vind je een lijst met links naar de beste en meest populaire luidspreker merken. De producten van deze merken worden door onze bezoekers het beste beoordeeld, laten de beste indruk achter in onze reviews en voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Bowers & Wilkins staat vooral bekend om haar zeer hoogwaardige en klassiek vormgegeven luidsprekers. Je hebt ze in alle soorten en maten en zelfs ook voor de wat kleinere budget, maar de kwaliteit blijft voor alle modellen zeer hoog.


Canton is ook een zeer goed luidspreker merk dat qua innovatie ook vaak voorop loopt. Ook voor kleine, compacte luidsprekers kun je bij Canton terecht en daarbij heeft het merk ook veel keuze voor de kleinere budgetten.


Quadral is vergelijkbaar met B&W qua kwaliteit, maar doet het wat beter op de wat hardere muziek. Niettemin zal alles er natuurlijk super op klinken. Voor grote vloerstaanders, maar ook voor boekenplank luidsprekers kun je absoluut bij Quadral terecht.

Mordaunt-short is het luidspreker merk dat vaak aan Marantz gekoppeld wordt. Het zijn absoluut goede luidsprekers, maar dan weer voor de wat lichtere muziek, al blijft dit natuurlijk smaak. Ook bij dit merk zijn de luidsprekers weer verkrijgbaar in alle soorten en maten.

JBL vinden we als luidspreker vaak terug bij Harman/Kardon systemen. Dit zegt ook wat over de klank en kracht van de luidsprekers. Voor de film effecten en film muziek zijn het perfecte luidsprekers (5.1), maar voor de echte muziek liefhebber is er toch net iets beters te krijgen.

Infinity is te vergelijken met JBL als zijn  de luidsprekers net wat hoogwaardiger. Ook van dit merk heb je zeer goede en mooie 5.1 sets. Qua techniek loopt Infinity wel altijd voorop.

Teufel is een merk dat steeds meer hoogwaardige luidsprekers produceert. Het enige verschil tussen Teufel en de andere merken is dat Teufel alleen verkoopt via haar eigen website, Teufel.eu. Je kunt Teufel dus niet in de winkel vinden.


Bose staat vooral bekend om haar all-in-one compacte systemen met 2 luidsprekers. Wil je dus niet de nadelen van een 5.1 systeem, maar 2 luidsprekers die een surround effect geven dan is Bose perfect voor je. Daarnaast heeft Bose vooral losse luidsprekers voor andere ruimten dan een home cinema ruimte, zoals een kroeg, tuin of opnamestudio.


Als je design en kwaliteit samen wilt hebben dan is KEF een perfect luidspreker merk. KEF biedt hoogwaardige en vaak compacte luidsprekers voor een goede prijs die in elk goed home cinema systeem passen.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, plasma tv’s, receivers, luidsprekers, Smart tv’s, oled tv’s, digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Homecinema Informatiegids.