De 7 dingen die we hopen te zien tijdens CES 2011

14 december 2010 3 Minuten 0 Reacties
CES-feature

De CES 2011 (Consumer Electronics Show) begint op 6 januari in Las Vegas en de verwachtingen zijn hoog gespannen. AV fanatiekelingen en technologie journalisten van over de hele wereld gaan hier een kijkje nemen voor de laatste ontwikkelingen van elektronica fabrikanten, groot en klein. Het zou toch wat zijn als we teleurgesteld worden?! Daarom een verlanglijstje.. Wat willen we zien?

Grote OLED TV’s met realistische lanceer data

We zien OLED TV’s al een aantal jaar terug op technologie shows. Ze verwonderen de pers en het publiek elke keer weer met het dunne design en de fantastische plaatjes. Het probleem dat je nog steeds geen OLED TV groter dan 15 inch kunt kopen. Hopelijk gebruikt iemand de CES van 2011 om een grote OLED TV aan te kondigen – voor Europa en ons dan wel te verstaan. Het maakt ons eigenlijk niet uit wat de prijs is!

Tweede generatie 3D TV’s zonder enige vorm van crosstalk

3D TV’s hebben het home cinema nieuws van dit jaar gedomineerd, maar de eerste generatie 3D TV’s kende nog wel een klein aantal problemen die verholpen mogen worden. Zo kunnen merken als Sharp, LG, Sony en Samsung nog wat verbeteringen doorvoeren wat de crosstalk betreft. Bij crosstalk wordt het beeld voor het ene oog wordt per ongeluk ook gedeeltelijk weergegeven voor het andere oog. TV’s van Philips, welke later dit jaar gelanceerd zijn, hebben hier minder last van, dus als wij Nederlanders het kunnen moet iedereen het kunnen.

Een 11-kanaals AV receiver

Audyssey DSX maakt het mogelijk om vier extra audio kanalen aan je home cinema set-up toe te voegen (links-wijd, links-hoog, rechts-hoog, rechts-wijd). Fantastisch natuurlijk! Voeg deze kanalen toe aan je standaard 7.1 home cinema set-up en je krijgt een 11.1 systeem. Al zou dit alleen kunnen wanneer er iemand genoeg om zou geven om een 11.1 receiver op de markt te brengen. Zou Denon of Onkyo de stap misschien durven te wagen?

Meer betaalbare 3D projectoren

Sony en JVC hebben een paar leuke 3D projectoren, maar aangezien 3D projectie het volgende grote ding is voor diegenen die een speciale home cinema kamer in willen richten zouden een aantal extra modellen toch welkom zijn. De keuze zou wat groter worden. Epson, Panasonic, InFocus – het is aan jullie…

Touchscreen afstandsbedieningen die wel werken

Iets dat veel mensen enthousiast maakte tijdens de CES 2010 was Samsung’s touchscreen afstandsbediening voor de high-end 9000 serie TV’s. Helaas waren de gebruikers ervaringen van dit apparaat niet zo positief. Maar zelfs al waren deze positief, is het niet tijd dan ook andere merken volgen?

Een high-end 3D Blu-ray speler

We hebben dit jaar genoeg low-end 3D Blu-ray spelers gezien van merken als Samsung – meer dan echte 3D Blu-ray film in ieder geval. Hier hebben we geen probleem mee, maar de hardcore AV fans zijn toch op zoek naar iets in de high-end klasse om te passen binnen hun AV systeem. De engineers van Denon, Marantz en Sony – om er een paar te noemen – moeten de afgelopen maanden iets gedaan hebben…

Wat aandacht besteed aan het design van TV’s

Tegenwoordig zijn flatscreen TV’s nogal dun, zwart en glanzend. Sommige zijn zilver. Kunnen we iets nieuws krijgen alstublieft? We weten natuurlijk niet precies wat, maar iemand die bereidt is om wat benodigd design in de TV markt te brengen krijgt van ons in ieder geval pluspunten.

Reacties (0)