Microsoft Edge ondersteunt Chrome- en Firefox-extensies

30 april 2015 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-edge-logo

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Microsoft Edge, de Internet Explorer-opvolger, ondersteuning aanbiedt voor extensies van de twee populaire browsers Chrome en Firefox, maar dan wel binnen een Edge- en Windows 10-omgeving.

Microsoft Edge: de nieuwe Windows-browser

Gisteravond wisten we dan eindelijk hoe de nieuwe browser van Microsoft zou gaan heten: Microsoft Edge. Microsoft Edge wordt de opvolger van Internet Explorer, die in de afgelopen paar jaar heel wat kritiek over zich heeft heen gehad. Zo wordt de browser vaak als traag en achterhaald bestempeld en dat is een imago die je als het nieuwe Microsoft, onder leiding van Satya Nadella, maar beter niet kunt hebben. Op het logo na, lijkt Edge de dingen ook echt anders te doen. Maar serieus, dat logo had echt anders gemoeten.

Tijdens die presentatie van gisteravond maakte Microsoft bekend dat de browser ondersteuning aanbiedt voor extensies van de populaire browsers Chrome en Firefox. Beide browsers hebben in de loop der tijd heel wat externe opties gekregen van onafhankelijke ontwikkelaars, waardoor gebruikers hun browser zelf op functionaliteit konden inrichten. Dat kan straks dus ook met de nieuwe browser van Microsoft: ontwikkelaars kunnen hun code met weinig moeite implementeren in Edge, maar dan wel binnen enkele richtlijnen.

Die richtlijnen zijn niet streng: ontwikkelaars moeten er enkel voor zorgen dat de app binnen de Edge-structuur past. Dat moet voor het gros van de developers dus wel goed komen. Deze stap is onderdeel van het nieuwe multiplatform-Windows, waar allerlei platformen samenkomen binnen de Windows-omgeving (net zoals het feit dat je nu ook min of meer Android- en iOS-apps kunt draaien binnen Windows 10). Het moet het platform als geheel aantrekkelijk maken voor iedereen en voorlopig lijkt het erop dat dit Microsoft zal gaan lukken.

Reacties (0)