Receivers en versterkers

WIFi van Yamaha receiver werkt niet meer na installatie glasmodem?

Na de installatie van een glasvezelmodem werkt de WifI verbinding met de Yamaha controle App niet meer, de app detecteert de nieuwe verbinding niet in de app is de mogelijkheid om handmatig het IPAdres in te voeren, ik kan dit adres echter niet vinden, en ben de handleiding van het appparaat kwijt.

Hoe kan ik nu opnieuw verbinding maken met de genoemde App op mijn iPhone 7 en de Receiver?

(De iPhone en mijn overige apparatuur hebben wel een WifI verbinding met het glasmodem)

De Receiver is van het type HTR 4068

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Anoniem
13 januari 2020 om 13:09

Ik neem aan dat het glasvezelmodem ook functioneert als router en er geen los exemplaar tussen zit? Je hebt eerst het ip-adres van het modem nodig. Waarschijnlijk is dit iig te vinden op een sticker die op het glasvezelmodem zit. Anders zoek je dit even op met merk en type op Google: elk modem heeft een standaardadres (vaak 192.168....). Typ dit adres in je browser. Vervolgens zal er om een wachtwoord worden gevraagd. Staat waarschijnlijk ook op het glasvezelmodem. Na inloggen op de router kijk je naar een lijst met verbonden apparaten. De procedure zelf voor het geven van een vast ip-adres verschilt per modem. Meer uitleg hoe je eea kunt realiseren vind je bijvoorbeeld hier

Als je een beetje feeling hebt voor dit soort dingen, dan kom je er meestal wel uit. Het voert te ver om stap voor stap uit te leggen wat je moet doen. Vraag eventueel hulp aan die handige buurman of familielid als je hier weinig ervaring mee hebt. Geen configuratie is namelijk hetzelfde en daarom is het onmogelijk om in jouw specifieke situatie stap voor stap uit te leggen hoe te handelen.

ps: handleidingen staan iha gewoon op het internet van dit soort apparaten. Google is je vriend :)

 

.

0