Algemeen

Welk van volgende luidsprekers past bij mijn pas aangekochte Marantz PM7000N?

Telenet heeft me op kosten gejaagd door het schrappen van hun aanbod van analoge radio te schrappen, Dab radio werkt niet. Ik had een marantz melody maar die had geen internetverbinding. Het nieuwe model is onvindbaar bij de winkels, daarom de marantz PM7000N gekocht. Ik gebruik op het moment kef q100 speakers maar ik voel dat mijn nieuwe aankoop beter verdient. Ik luister op 2,5 meter afstand en de akoestiek van mijn kamer is niet geweldig. Ik dacht aan de Bower and Wilkens 606 of de Kef Q 550 die liggen binnen mijn budget. Het spijtige is dat winkels die nog bestaan ofwel de ene ofwel de andere heeft maar nooit de 2 tesamen. Mijn nieuwe marantz heb ik puur op basis van de recensies gekocht. Ik wou een alles ineen toestel.

Kan er iemand mij goede raad geven aub?

met dank,

Ludo

 

 

 

 

 

 

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (4)

Bart de la Fosse
14 juni 2020 om 21:49

Ten eerste: de alternatieven die je zelf hebt bedacht, zijn niet gek. De suggestie die mij te binnen schiet voor je: de Oberon 7 van Dali. Ik adviseer je om eens zelf te gaan luisteren. Jouw luistersituatie is uniek en de speciaalzaak denkt graag met je mee. Het beste doe je dit in je eigen (luister)kamer. Aangezien je problemen met de akoestiek ervaart is individueel advies in deze situatie heel waardevol.

0

Ferdy
20 juni 2020 om 16:29

Bart weet waar hij over schrijft, maar wil anoniem en overige lezers wijzen op het opblazen van de tweeter.

De Marantz heeft 'n max vermogen van 80 watt bij 4 Ohm velen gaan ervan uit dat het dan onmogelijk is om 'n luidspreker die bijvoorbeeld 180 watt vermogen accepteert naar de knoppen te helpen.

Dit maximum is alleen maar mogelijk indien de versterker niet gaat clippen (probeert méér vermogen te leveren, de wisselstroom veranderd in gelijkstroom). Dus ongeacht de vermogens direct het volume verminderen als er vervorming optreedt. Staan de luidsprekerboxen te dicht bij de wanden (achter-/zijwand) dan worden de lagere frequenties versterkt, vaak grijpt men naar de treble(hoog) regelaar, pas op met treble meer dB's geven de tweeter kan worden opgeblazen.

Als de financiėn toereikend zijn koop 'n actieve subwoofer (in het midden op de grond) dan zijn de Q350 (oorhoogte plaatsen) zeer waarschijnlijk voldoende.

Veel luister plezier gewenst.

 

voldoende

0

Anoniem
22 juni 2020 om 19:47

Ik ben gaan luisteren naar de B&W 606 aangesloten op een Marantz pm 7000 n zoals ik een heb gekocht en dat was een tegenvaller van formaat. Bij een opname van Barbara Bonney die ik zeer goed ken bleek dat de S klanken zeer geprononceerd naar voren komen en daar hou ik niet van. Blues kwam ook niet zijn recht. Door de kleine ruimte en de slechte akoestiek rade de verkoper aan geen vloerstaande speakers te kopen omdat die teveel bassen leveren en gaan bloemen. Dus daar gaat mijn vooropgestelde keuze. Ik heb bij een andere verkoper de Kef R3 beluisterd op een Yamaha R-N803D en dat was niet slecht, ik vraag me af of mijn Marantz de Kef R3 kan aansturen? Ik speel op laag tot laag medium volume gezien ik er slechts op 2,5 meter vanaf zit. Ik vond hem naar mijn goesting klinken maar ik wil geen risico lopen.

Op de zelfde Yamaha heb een set Amphion Agon1 beluisterd en de klank sprak me zeer aan, zijde zacht hoog met een goed midden en lekker volle puntige bassen. Ook hier vraag ik me af of mijn marantz niet te braaf is. De verkoper wees me er wel op dat mijn Marantz een ringkern transformator heeft die meer stroom levert dan de Yamaha die met een bloktransformater is uitgerust. De Amphion is 300 euro goedkoper en veel kleiner. Kent er iemand dit Finse merk?
Een goedkoper alternatief is de Monitor Silver 100, ik heb de Silver 50 beluisterd en die klonk naar mijn smaak doch ik ben meer voor de grotere omdat die meer kracht heeft.

Kan er mij iemand helpen aub want ik zit vast.

Ludo

0

Ferdy
24 juni 2020 om 14:38

Beste Ludo,

Over smaak valt niet te discussiëren, als je de Marantz niet laat clippen (vervorming) kun je de R3's aansluiten.

Maar eerlijk gezegd, je kunt bij elke box, beter 'n versterker met het max vermelde vermogen aanschaffen, de lagere frequenties hebben namelijk véél vermogen nodig, maar als je niet boven de 80dB (Ik luister +/- 60dB piek) komt, is het vermogen ruim voldoende.

Mijn ESL 57 (1%THD) worden vervangen door de R3's heb deze ongehoord aangeschaft daar ik liever geen (0,3%THD) kleuring hoor, want alleen dan is het mogelijk met 'n juiste opname duidelijk (Ongeacht de grote van het orkest/koor) ieder instrument of stem te horen of te verstaan.

De plaatsing moet goed zijn, te dicht bij de wanden worden de lagere frequenties (reflecties) versterkt, waardoor het midden/hoog zachter klinkt, de tweeter/middenhoog (R3) op oorhoogte plaatsen.

Veel luister plezier gewenst 😎

0