Televisie

Welk tv merk komt in de buurt van OLED?

Goedemorgen

Wat komt in de buurt van een OLED tv? Samsung Qled tv’s of is Panasonic  HXW944-serie (las dat het een mid end tv is en geen high end) ook goed?

 

Ik hoor het graag voor welk merk ik het beste kan gaan die erg dicht bij OLED in de buurt kom.

 

Ik denk zelf de Samsung maar wil dan wel een High end toestel

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (12)

Anoniem
20 februari 2020 om 19:13

Vergeet Samsung met hun Qled marketing. Mooie praatjes, matig beeld. Wil je geen Oled ( ik zou niet weten waarom?) kies dan voor een tv met een LG panel. Die zijn er van Sony, Panasonic, Philips en LG zelf. Deze hebben warmere kleuren, betere kijkhoeken en minder fel. Door de felheid gaan Samsung panels eerder defect.

0

Anoniem
20 februari 2020 om 19:29

Waarom kies je niet voor oled? Ik bezit een Samsung quantum dot dat toen een zeer goede kritiek kreeg. Toen mijn plasma tv het opgaf kocht ik een LG OLED. Als ik beiden vergelijk dan stel ik vast de kleuren van oled veel natuurlijker zijn, het beeld even gedetailleerd en veel aangenamer om naar te kijken. Doch Samsung heeft een grotere lichtopbrengst. Het is wat je zelf belangrijk vindt. Ondanks dat mijn Samsung nog in garantie is ga ik hem binnen twee maanden vervangen door een oled toestel. Als je kunt zet de twee naast elkaar, ik heb dat kunnen doen bij de aankoop van mijn plasma tv, twee verschillende merken en allebei behorend tot de absolute top en allebei goed gekalibreerd. Noot : mijn Samsung kan het 1080 i signaal niet zo goed verwerken dat is het maximum dat de huidige providers kunnen leveren, geen 1080 p signaal.

Veel succes met uw keuze.

 

 

0

Sir oled
21 februari 2020 om 08:33

Beste,

Nogmaals de Qled  90r is in het voordeel in een kamer met veel licht dito ramen en in het nadeel in een  moeilijk te verduisteren  kamer.

Beide technieken hebben hun voor en nadelen.

Wat betreft het eerste antwoord : - wil je geen oled kies dan voor een Lg paneel ???? Alle Sony , Philips en Panasonic's  die gebruik maken van een Lg paneel zijn Oled's dus daar schieten we niet veel mee op.

De Q90r en 85 r van (2019) zijn high end toestellen en mits goed gekalibreerd en ingesteld zijn ze in staat tot een heel mooi plaatje en benaderen het dichts de oled's. ( heb ze beiden)

Succes !

0

Anoniem
21 februari 2020 om 17:20

Ik zou best een OLED tv willen alleen ik lees nog best vaak dat er inbrand problemen zijn met OLED en met Led tv's niet.

Daarom wil ik geen OLED meer. De zon komt wel in mijn woonkamer en draait in de middag weg zodat de tv niet meer in de zon staat.

Ik heb namelijk geen zin in een dure OLED tv te hebben gekocht en dat er van alles ingebrand in het beeld staat en ik doe ook altijd de stekker uit stopcontact aangezien mijn huidige tv niet van standby af kan.

 

Ik las dat OLED niet van stroom af mag doordat de pixelrefresher moet draaien.

 

0

Anoniem
21 februari 2020 om 21:22

Panasonic, Sony, Philips werken ook met LED panelen van LG sir Oled, niet alleen de Oleds. Jij met je uitstekende adviezen had dat toch moeten weten  😁

0

Sir oled
22 februari 2020 om 09:09

Ok , mij fout dus had de zin blijkbaar niet goed doorgelezen of begrepen. Laatste zin zullen we maar als sarcastisch klasseren. Nu en dan een trap in .... kan geen kwaad.

grtz

0

Anoniem
25 februari 2020 om 15:29

Het maakt het nog niet makkelijk erop.

Denk toch dat ik voor Samsung ga.

Alleen de prijzen zijn niet bekend nog.

Ik las dat OLED tv's niet tegen direct zonlicht kan en ook niet van stroom af kan als je niet kijkt

0

Anoniem
25 februari 2020 om 16:16

Geloof niet alles wat je leest/hoort. Ik sta als verkoper in een vakzaak, Oled wordt enorm veel verkocht en gewaardeerd. De stekker uit het contact trekken is voor geen een tv goed. Samsung heeft de marketing goed voor elkaar maar in beeld blinken ze ze niet uit. Wij verkopen al vanaf de 1e Oled, gezien het zeer lage aantal reparaties hoef je niet je eigen bang te laten maken.  Ook dit jaar wordt de beeldkwaliteit van Samsung er niet beter op. Alleen de 900 en 800 serie hebben een redelijke kijkhoek, daaronder het bekende VA paneel met zijn beperkingen. Samsung is het merk van veel blabla, reclame budgetten en meer. Maar dat doen ze om iets te verhullen, ook een manier van.

0

Anoniem
01 maart 2020 om 11:30

wil hier ook wel best een OLED in de kamer hebben, maar niet in de formaten die nu aangeboden worden. veel te groot.

0

Anoniem
02 maart 2020 om 21:34

Ik zou nu wel voor een tv van 65 inch gaan mooi om films op te kijken.

 

Maar zit toch nog in twijfel want wil geen inbrand problemen hebben aangezien ook de zon op tv schijnt en wil hem ook niet in standby laten staan dus denk dat het dan geen OLED word.

 

Moet altijd standby blijven en heeft nog last van inbranden.  Heb geen zin in duur tv en dan ondertiteling of tv logo's te blijven zien.

 

OLED is wel mooier beeld

 

Groet TL

0

Anoniem
02 maart 2020 om 22:16

Schijnbaar geloof je alleen de tegenstanders! Waarom zouden alle fabrikanten muv Samsung (ivm concurrentie rivaliteit) voor Oled kiezen? Omdat het slecht is? Nee omdat het de techniek is voor het beste beeld. Meer ga ik er niet over zeggen. Een twijfelaars zal nooit zelf kunnen kiezen. Koop dan gewoon een led tv en ga achteraf niet zeuren als de beeldkwaliteit tegenvalt.

0

Anoniem
04 maart 2020 om 07:37

Ik wil jullie best geloven maar heb geen zin in beeldproblemen voor een dure tv en nu heb ik ook een 3D Led tv en ik vind OLED mooier en beter scherm en voor natuurlijker beeld

0