Homecinema

Wat is de beste optie om Netflix te bekijken?

Hallo,

Ivm de vele mogelijkheden begin ik mij af te vragen wat de beste optie is Netflix te bekijken.Dit bedoel ik dan op het gebied van beeld en geluid.

Ik heb een Samsung Q85r tv, een Denon AVR-X2600h, een Playstation4 en een Chromecast Ultra op de Denon aangesloten. Alles met HDMI aangesloten op de Denon, van daaruit via de HUE HDMI Sync box naar de TV.

1) Via de Netflix app op de TV: dan heb ik 4K beeld, echter met dropouts bij de Dolby Digital audiostream.

2) Via de PS4 (geen Pro), dan heb ik geen 4K beeld, maar loopt de Dolby Digital stream prima door.

3) Streamen via een telefoon/tablet naar de Chromecast Ultra, maar dan lijkt het erop dat de audiostream niet meer dan stereo is.

 

Wat gebeurt er eigenlijk precies als je via telefoon/tablet Netflix streamt, gooit je tel/tab alle data over naar het bewuste apparaat, of geef je meer een “opdracht” aan het bewuste apparaat om zelf de stream op te pakken? Ofwel, welk apparaat trekt nu de data?

 

Wie kan mij hier wat in weg wijs maken? Alvast bedankt voor de genomen moeite!

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (2)

Anoniem
15 juni 2020 om 14:40

Gebruik zelf een Apple tv 4k op een Marantz 7013 en andere ruimte op een Denon 6500. Dolby Atmos, Dolby vision werken prima. Al blijf ik de kwaliteit van armos en 4k bij Netflix matig vinden. Bijvoorbeeld in vergelijking met Disney+.

0

Sir oled
16 juni 2020 om 09:36

Beste,

De Hue hdmi sync box zou wel eens de spelbreker in het systeem kunnen zijn , het apparaat is gekend voor zijn niet consistente hdmi verbindingen en andere glitches.

-  https://tweakers.net/pricewatch/1462388/philips-hue-play-hdmi-sync-box/reviews/

Probeer eens te  streamen of app tv  zonder dit apparaat.

Ivbm vraag over dataverwerking

-

Hoe werkt het?

Met een losse Google Chromecast mediaspeler zorg je ervoor dat je vanaf je smartphone of tablet video's en muziek kunt streamen. Bij sommige tv's wordt Google Cast ondersteunt, dan zit de Chromecast ingebouwd en heb je geen losse Chromecast nodig. Streamen kan via alle apps die ondersteund worden. Dit zijn onder andere YouTube, Netflix en de app van de NPO.

Je opent de app op je smartphone of laptop en je geeft de opdracht om de video af te spelen op een tv. Daarvoor maakt de Chromecast of Google Cast direct verbinding met internet. Je gebruikt je smartphone of tablet dus alleen voor de bediening.

Een andere manier om te streamen is via screen mirroring. Daarbij kopieer je het scherm van je browser, smartphone of tablet op de tv, zodat je op beide apparaten hetzelfde beeld ziet.

Video's die je lokaal hebt opgeslagen - bijvoorbeeld op pc of laptop - kunnen niet standaard worden afgespeeld, maar met behulp van Plex is het wel mogelijk om eigen video's te streamen naar de Chromecast.

Mvg,

0