Homecinema

Verouderde Marantz aansluiten?

Beste homecinemamagazine,

De situatie:

Zelf heb ik een televisie (LG 47LD450N) waar alleen één optische audio uitgang in zit. Daarnaast zijn er twee HDMI poorten in, RGB in en AV in (rood wit geel).

Op de HDMI poorten zijn een PS3 en een digitale tv-ontvanger van Motorola aangesloten. De Motorola heeft eveneens een optische audio uitgang.

Nu heb ik een verouderde versterker/receiver staan (Marantz model NC PM8200) waar zowel geen optische audio als HDMI aansluiting op zit. Aanwezig zijn meerdere L(zwart) R(rood) aansluitingen in en out.

Nu is mijn vraag of ik de televisie of het modem aan kan sluiten op de versterker/receiver om het geluid over de boxen te laten gaan of is de apparatuur te verouderd en moet het vervangen worden?

Bij voorbaat dank.

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Martijn Chel
09 januari 2015 om 11:23

Je kunt het aansluiten door gebruik te maken van rood/wit(zwart) tulpkabels maar dat is niet optimaal voor de audiokwaliteit. Met deze apparatuur heb je echter geen andere keuze.

0

Anoniem
09 januari 2015 om 16:37

Dank voor je antwoord Martijn, echter weet ik dan niet waar ik de tulpkabels van de receiver in de televisie moet doen aangezien hier alleen maar Audio IN poorten zijn. De enige Audio OUT is een optische audio uitgang. Ook op het modem zit alleen maar een optische audio uitgang.

0

Martijn Chel
09 januari 2015 om 22:45

Helemaal geen analoge uitgangen? Dan wordt het lastig.. dan moet je het wellicht met een converter ertussen gaan omzetten. Maar, als er budget is, is een nieuwe versterker zeker aan te raden.

0