Algemeen

Tv aansluiten op je PC zonder schade aan TV

Deze vraag stel ik omdat ik weet dat dit vroeger een probleem was. Ik heb het dan over de  jaren 80 waarbij je de Commodore 64 op de TV (toen nog een beeldbuis!) aansloot. Er werd toen altijd gezegd dat dit slecht voor je TV zou zijn. Als kind wilde ik dan weten waarom maar daar kwam nooit een goed (technisch) antwoord op.

Hoe is dit tegenwoordig? Met een HDMI kabel kun je eenvoudig je TV op je PC aansluiten en dan heb je in 1x een supergroot beeld om games te spelen zoals Call of Duty of bijvoorbeeld casino games.

Kan dit zonder schade toe te brengen aan de TV? Ik begrijp dat de TV’s tegenwoordig anders zijn dan de beeldbuis van vroeger, maar wil het toch graag zeker weten voor ik dit uitprobeer.

ps. de links zijn toegevoegd om het verhaal te verduidelijken.

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

UseTheForce
11 februari 2021 om 19:02

PC of consile op TV aansluiten kan al geruime tijd zonder risico op schade. HDMI is hier prima geschikt voor. Zorg wel dat je een goede kabel hebt zodat je goede kwaliteit beeld en geluid krijgt. Maar zelfs met een slecht kabel kan het geen schade aan de TV doen.

Veel TVs hebben ook een instelling voor PC of console met minder/snellere beeldverwerking voor een betere speelervaring.

0