Bronnen en spelers

Panasonic DP-UB9004 instellingsprobleem?

Hallo

Ik heb de DP-UB9004 bedraad aangesloten op mijn PC. Ik kan een aantal downloads streamen maar bij de 4K bestanden en MKV bestanden krijg ik wel beeld maar geen geluid.

Via de YouTube app op mijn DP-UB9004 kan ik probleemloos bijna alle bestanden inclusief 4K streamen geen enkel probleem perfect geluid en beeld.

Bij Panasonic support heb ik dit probleem aangekaart zonder resultaat.

Wat doe ik fout??

Met vriendelijke groet

Michael

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (4)

Anoniem
10 maart 2020 om 13:44

Beste,

Het probleem zit in het gebrek van ondersteuning in de DTS-CODECS  die Panasonic al tijden niet ondersteund.  Ook bij mkv bestanden met dts-hd of atmos zal je geen geluid krijgen deze worden niet ondersteund om illegale downloads tegen te gaan volgend Panasonic.

De you-tube stream heeft  meestal geen dts bestanden enkel pcm vandaar het constante geluid op de app.

Niets aan te doen enkel geluid instellen op pcm of dolby digitaal (+) dat zou wel moeten lukken.

succes !

0

kwepper70
10 maart 2020 om 15:52

Ik heb het geluid op PCM gezet maar geen resultaat, prachtig beeld maar geen geluid.

Al met al toch teleurstellend je koopt een dure blu-rayspeler en dan blijkt dat je het netwerk gedeeltje niet voor 4K en MKV streamen kan gebruiken. Had ik dat van te voren geweten zou ik deze investering niet gedaan hebben.

0

Sir oled
10 maart 2020 om 18:22

Beste,

Begrijp je teleurstelling maar het netwerk gedeelte is net het zwak broertje van de Panasonic. Daarom is het van belang dat je voldoende informeert deze site en andere voor je beslist een dure investering te doen zo vermijd je eventuele onaangename verrassingen.

Misschien kan je hier eens rondneuzen :

https://www.avforums.com/threads/panasonic-dp-ub9000-4k-uhd-player-owners-thread.2152448/

Mvg,

0

Anoniem
12 maart 2020 om 09:26

BD spelers zijn helaas ook niet de beste streamers. Hebben vaak wel de (beperkte) mogelijkheden, maar schieten ergens te kort. Dit kan te maken hebben met bewuste keuze van fabrikant om iets niet volledig te ondersteunen. (zoals ATMOS etc.) En of dat hardware gewoon weg niet geschikt is om de zware 4k, ATMOS, HDR, etc streams te verwerken. Hier is nodige rekenkracht/bandbreedte voor nodig.

Tja wens je een media speler dan ben je negen van de tien keer niet goed uit met een BD speler. Beste kun je dan ook kijken naar een dedicated media speler.

0