Receivers en versterkers

Multiroom receiver met soundbar?

Hoi,

al een tijdje in de planning, maar tegen aankomende winter zou ik het graag ‘hebben’.

Ik had graag een receiver willen installeren met een 5.1 surround als homecinema (wat ook als radio zal gebruikt worden in de woonkamer).

Advertentie

Daarnaast moeten er van de receiver 2 luidsprekers naar de keuken gaan en 2 luidsprekers naar de badkamer. Deze kamers moeten afzonderlijk bediend kunnen worden, voornamelijk om daar gewoon radio/airplay te hebben. Het idee is dat ik de receiver via een ethernet protocol kan aansturen om de radio in deze kamers aan/uit te zetten. Ik zou dus graag dergelijke functie hebben op de receiver, het protocol aansturen vanuit de domotica is mijn ding, dat krijg ik zeker voor elkaar.

(iemand een idee wat zo een standaard protocol is voor receivers? Voor beamers heb je bijvoorbeeld PJlink)

Tot hier moet het haalbaar zijn, al vind ik het een immense zoektocht om dit te filteren daar ik niet thuis ben in deze markt.

Voor het 5.1 gedeelte ben ik tot de constatatie gekomen dat ik eigenlijk vooraan moet gaan werken met een soundbar. Met een ingewerkte kast ‘rond’ de tv is het geen zicht, en ook niet haalbaar om daar nog eens 3 luidsprekers te plaatsen op amper 3 meter breedte. Van ‘actieve’ soundbars weet ik wel  dat m’n mooie effecten kan bekomen, zeker met nog 2 achterluidsprekers. Maar is een passieve soundbar een goed idee? Of gaat dat meer fungeren als 1 dikke luidspreker vooraan?

Sonos is een optie zou je zeggen. Maar ik ben geen sonos fan. En ik zie ook niet meteen hoe ik mijn verschillende bronnen (digibox enkel radio (optical), digibox tv (gebruik ik een gele tulp op m’n tv want de optical geeft vertraging tov mijn tv beeld), xbox, dvd-speler) op de sonos moet aansluiten. Voor de badkamer en keuken heb ik trouwens bekabeling in het plafond voorzien. Dus liever mooie luidsprekers erin.

 

Bedankt voor elk advies in keuze of techniciteit.

 

 

 

Antwoorden (1)