Luidsprekers

Denon home 150 instellen als surround werkt niet goed?

ik heb de dht S716hsoundbar en heb daar 2 home 150 boxen aan gekoppeld.
als ik muziek afspeel via spotify doen de boxen goed mee en klinken ze perfect, als ik de tv aan heb of de dvd speler dan komt er maar een heel zacht geluid uit de boxen, kan iemand mij vertellen waar en hoe ik dat kan instellen? ik zoek me rot maar kan niets vinden en wil juist surround geluid bij films zoals Denon ook adverteert te kunnen brengen met deze boxen

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (4)

Bart de la Fosse
15 februari 2021 om 14:22

Wat is het surroundformaat dat je aanbiedt? In een multiroom-opstelling zal er mogelijk alleen PCM stereosignaal worden aangeboden icm een tv ;-)

0

rik1958
15 februari 2021 om 14:08

Goedemiddag,

Hartelijk dank voor uw reactie, ik had de uitleg van uw collega al gevonden maar juist het belangrijkste wat hij schrijft klopt niet:

De equalizer zit er wel maar het volume van de achterluidsprekers kan je niet instellen en ook de afstand niet! Dat zit dus niet in de app!

Om vervolgens naar Instellingen van je apparaten te gaan moet je naar het tabblad Muziek en daar links bovenaan op het tandwieltje voor Instellingen klikken. Hier vind je onder andere de Equalizer, maar kun je ook de achterluidsprekers verder instellen qua volume, terwijl je ook de afstand individueel per achterluidspreker kunt instellen. Achteraf is het allemaal best logisch, maar een app moet meteen

Dus daarom nogmaals maar vraag: hoe krijg ik het geluid goed? Anders moet ik ze helaas retourneren en overgaan naar sonos of zo en dat wil ik liever niet maar het geluid van een film moet goed zijn!

Vrgr

Rik

0

rik1958
15 februari 2021 om 16:03

goedemiddag, ik heb van Denon zelf de oplossing gekregen, die zal ik hieronder plakken zodat u uw voordeel er mee kunt doen. vriendelijk dank voor uw hulp!

U kunt het niveau van de surround boxen als volgt harder of zachter zetten:
HEOS app > Instellingen > Mijn apparaten > Soundbar > Luidsprekers > Niveaus > Pas het volume van de surrounds aan

Ook kunt u eens kijken of het een beter effect oplevert wanneer u het geluid van dolby naar Multi Channel Stereo veranderd, als het inderdaad om muziek DVD's gaat.
Heos app > Tabblad huidige > Tik op het icoontje met de drie bolletjes > Kies voor geluidsmodus > Kies Multi Channel Stereo

0

Bart de la Fosse
15 februari 2021 om 12:00

Hi Rik,

Kijk vooral even naar de review van mijn collega Tom. Hij beschrijft uitgebreid zijn ervaringen. Zoals je daar kunt lezen had ook hij enige moeite om een en ander aan de praat te krijgen. Lees zijn review om te weten hoe hij het heeft aangepakt:

https://fwd.nl/audio/review-denon-dht-s716h-soundbar-met-draadloze-home-150-surroundspeakers/

-1