Algemeen

Beeld hapert bij Macbook > hd kabel > 4k samsung tv?

Helden, een vraag,

De situatie:

Afgelopen weekend een film gekocht via iTunes op mijn nieuwe 15-inch macbook pro (touchbar), deze heb ik vervolgens aangesloten via een HD kabel naar mijn vrijwel nieuwe Samsung 48 inch 4k tv.

Tijdens het afspelen, het valt met name erg op bij langzamere shots zoals een shot dat over een grote stad heen gaat, hapert het beeld. Zegge elke +/- seconde lijkt het net ff te stotteren. Of na zoveel frames.

Dus het beeld begint gewoon vloeiend, een mooi shot die soepel loopt, en dan ineens een hele kleine hapering die vervolgens weer over gaat in een mooi soepel shot, en dan weer een hapering, etc, etc.
Bij snelle acties zie je dit natuurlijk niet zo goed.

Heeft iemand enig idee wat ik hier aan kan doen? Ik wil graag schreeuwen: 4000,- euro aan apparatuur en het loopt nog niet soepel!!!

Misschien is de kabel niet goed? Of is mijn tv verkeerd ingesteld?
Of trekt de macbook het helemaal niet.Ik las in iTunes dat ze alleen 4k video ondersteunen als je je gekochte film afspeelt op een Apple tv 4k, wat dus impliceert dat ik ‘maar’ een fullhd film aan het afspelen was en niet eens een 4k film, wat mijns inziens betekent dat mijn macbook het nog ‘makkelijker’ zou moeten hebben dan bij een 4k film.

Misschien heb ik het wel helemaal mis, hoe dan ook, help??

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Bart de la Fosse
25 april 2018 om 20:35

Het is niet helemaal goed in te schatten wat er precies speelt. Zien is echt handig in dit soort situaties. Je beschrijving helpt wel hoor ;-)

In jouw situatie zou ik het volgende proberen (in deze volgorde)

  • alle beeldverbeteraars van de tv uitzetten en kijken of het helpt
  • andere mediaspeler proberen op je macbook
  • een andere hdmi-kabel proberen (als er hi-speed op staat zou het in principe moeten werken)

Daarnaast is het wellicht de moeite om eens een film te proberen die niet via iTunes is aangeschaft?

Succes!

 

0