De Airthings Wave Plus en Wave Mini meten de luchtkwaliteit in je huis

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
AirThings Wave Mini

De luchtkwaliteit buiten is ontzettend belangrijk. Maar binnenshuis geldt dat minstens net zo. Op dat feit speelt Airthings in met twee verschillende producten die het tijdens de CES 2019 laat zien: de Wave Plus en nieuw is ook de Wave Mini. Beiden zijn er volledig op gericht de luchtkwaliteit te controleren en beschikken daarvoor over een hele rits sensoren.

De Wave Plus en Mini

De beide apparaten van Airthings houden drie belangrijke luchtwaarden in de gaten. Het gaat om de temperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid schadelijke deeltjes. Gecombineerd geven de scores die je daarbij te zien krijgt een indruk van de luchtkwaliteit in huis. Volgens Airthings moet je huis op z’n minst deze waarden hebben:

  • Temperatuur: tussen de 18 en 25 graden Celsius.
  • Schadelijke deeltjes: minder dan 100 per kubieke meter.
  • Luchtvochtigheid: tussen de 30 en 60 procent.

De Wave Plus voegt daar nog het meten van Radon (radioactief gas dat uit de grond komt), luchtdruk en CO2 aan toe.

Dat kan je in Nederland aan de hand van twee apparaten van Airthings meten. Enerzijds is er de Wave Plus, die voor 199 euro verkrijgbaar is, en anderzijds de Wave Mini. De Mini kost 79 euro en is een stuk compacter en een echt instapmodel. In beide gevallen is de functionaliteit erop gericht om de luchtkwaliteit te meten en de gebruiker hier inzicht over te geven.

Beide apparaten werken met behulp van de Airthings-app, die de waarden in je huis meteen inzichtelijk maakt. Tegelijk kan je ook gewoon kijken op je Wave of Wave Mini, die laat een rood, groen of oranje licht toont. Groen is daarbij uiteraard de gezonde waarde in huis. De apparaten kunnen verbinding maken met Bluetooth, of de Airthings Smartlink. Ook is het mogelijk om de apparaten te gebruiken met Amazon Alexa, Google Assistent en IFTTT.

Beiden werken tot slot nog met meegeleverde batterijen. De apparaten gebruiken weinig stroom: ze gaan anderhalf tot twee jaar mee.

Reacties (0)