U by Moen Smart Shower krijgt ondersteuning voor stemassistenten

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Moen Smart Shower

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Moen de nieuwste versie van de U by Moen Smart Shower laten zien. Dit keer biedt het slimme douchesysteem ook ondersteuning voor Amazon Alexa en later dit jaar ook Siri en Google Assistant.

Het bedrijf Moen ontwikkelt hoogwaardige producten voor in de keuken en badkamer. Al in 2017 werd het slimme douchesysteem Moen U gepresenteerd. Hiermee kun je de temperatuur instellen van de douche die je gaat nemen, vanaf de smartphone.

De U by Moen Smart Shower, zoals het product nu heet, wordt nog altijd verder ontwikkeld. Tijdens de CES werd integratie met Amazon Alexa gepresenteerd, terwijl ook Google Assistant en Siri op de planning staan. Zo kun je dus straks via je stem de douche aanzetten en instellen op de juiste temperatuur. Alexa werkt per direct en kun je nu ook gebruiken voor je routines of groepen. Zo kun je met een enkel stemcommando het slimme douchesysteem onderdeel laten uitmaken van een groep andere slimme producten.

De ondersteuning voor Google Assistant en Siri komt later dit jaar. Google Assistant staat gepland voor de lente. Ondersteuning voor Siri moet nog deze winter komen. Via stembediening kun je het slimme douchesysteem aan- en uitzetten, de temperatuur wijzigen en de vooraf ingestelde voorkeuren gebruiken. Moen heeft ook een nieuwe kleur voor het douchesysteem geïntroduceerd, namelijk mat zwart.

Luxe product komt met flink prijskaartje

Wil je ook een slim douchesysteem van Moen aanschaffen? Dan zul je wel diep in de portemonnee moeten tasten. Het basismodel kost 1.160 dollar. Voor een luxer model ben je al snel meer dan 2000 dollar kwijt. Ook Nederland staat op de planning van het bedrijf, maar wanneer het slimme douchesysteem hier beschikbaar moet zijn is nog niet bekend. Moen gaat ook een samenwerking aan met Flo voor een slimme waterdetector in het geval van lekkages.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)