TP-Link presenteert eerste routers met ondersteuning voor wifi 6

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
tp-link-wifi-6

De volgende generatie van wifi staat om de hoek en fabrikant TP-Link heeft daarom tijdens CES 2019 nieuwe wifi 6-routers gepresenteerd. In totaal gaat het om zes verschillende producten; hier zit ook een wifi-extender tussen.

TP-Link-producten met wifi 6

De volgende generatie van wifi staat om de hoek dus zullen steeds meer fabrikanten producten gaan presenteren met wifi 6 aan boord. TP-Link heeft daarom zes producten gepresenteerd tijdens CES 2019 in Las Vegas. Bovenaan staat de Deco X10 tr-band mesh-router. Deze router werkt samen met andere Deco-producten in huis voor een evenredige verspreiding van het wifi-signaal. Omdat er op moment van schrijven nog geen andere producten met wifi 6 zijn (zoals smartphones of televisies), heb je weinig redenen om te upgraden.

Desondanks kun je je nu al voorbereiden op de toekomst met de investering in de Deco X10, aangezien deze router de internetverbinding in huis kan verstevigen en versnellen. Daar heb je wel twéé Deco X10-modellen voor nodig; daarom zal TP-Link dit product straks in pakketten van twee stuks verkopen van 349,99 dollar. Het andere high-end model dat is aangekondigd, wordt neergezet als een gamingrouter: Archer AX11000. Deze router kan snelheden aan die bijna bij de 11.000 Mbps komen, maar dat is momenteel allemaal theoretisch.

Geen apparaat dat zoveel data verbruikt in één keer. Maar wanneer je dit product nu in huis zou halen, dan kun je wel merken dat de wifi minder vaak uitvalt (als dat al gebeurt). Dit product is vanaf deze maand in de VS verkrijgbaar voor 449,99 dollar. De Archer AX6000 is al reeds verkrijgbaar in de VS. Dit is een dual-band router dat profiteert van de verbeterde multi-connection-functie van wifi 6. De AX1800 en AX1500 zijn de laatste routers. Deze bieden geen toffe wifi 6-functies aan, maar bieden wel ondersteuning aan voor die wifi.

Advertentie

De WiFi Range Extender RE705X is het laatste product dat is aangekondigd. Dit is een dual-band wifi-extender, die later dit jaar voor 99,99 dollar te koop is.

Reacties (0)