Slimme sloten van August en Yale krijgen Homekit-ondersteuning

10 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuwe-august-producten

Sommige slimme sloten van de merken August en Yale worden binnenkort voorzien van Apple Homekit-ondersteuning, komt tijdens CES naar buiten. In het specifiek gaat het om de sloten EMPowered Smart Lock en de Yale Assure Lever Lock.

Sloten van August en Yale met Homekit-support

De August EMPowered Smart Lock en Yale Assure Lever Lock worden voorzien van ondersteuning voor Apple Homekit. De EMPowered Smart Lock is beschikbaar in twee versies: een variant die 370 dollar kost en dienstdoet als een instapmodel, terwijl de versie met touchscreen 440 dollar kost. De Assure Lever Lock kan met en zonder smartphone gebruikt worden, maar vervangt het nachtslot niet. Alle modellen worden wel geleverd met fysieke of touchscreenpads. De prijzen varieren van 149 tot 299 dollar.

Homekit van Apple is een protocol dat verschillende apparaten en accessoires in huis met elkaar kan laten communiceren. De producten worden niet allemaal door Apple gemaakt en juist door veel meer externe partijen. Neem bijvoorbeeld de Philips Hue-lampen, die met je iPhone te bedienen zijn. Zo zijn er nog veel meer producten op te noemen. In principe kan elk apparaat of slimme accessoire in huis worden gekoppeld aan Homekit, mits ze maar dat protocol ondersteunen. Apple wil hiermee huisautomatisering gemakkelijker maken.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)