Ovenconcept van Whirlpool gebruikt augmented reality voor broodnodige hulp

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
whirlpool-augmented-reality-oven

Whirlpool heeft tijdens CES 2019 een ovenconcept gepresenteerd die augmented reality gebruikt voor hulp tijdens en voor het koken. Zo kan de oven laten zien welke onderdelen je het beste kunt gebruiken voor het klaarmaken van een bepaald recept.

Augmented reality in ovendeur van Whirlpool

Whirlpool, of beter gezegd innovatieafdeling W Labs, heeft een concept van een oven met een augmentedrealitylaag gepresenteerd tijdens CES 2019. De Whirlpool Connected Hub Wall Oven beschikt over een transparant lcd-interface van 27-inch op de deur. Je gebruikt het apparaat dus als een reguliere oven, maar nu eentje waar je ondertussen ook je kalenders en recepten op kunt bekijken. Ook kan de oven rekening houden met je gebrek aan tijd door recepten aan te bevelen die passen binnen je tijdsdruk.

Daarnaast kan die natuurlijk ook rekening houden met verplichtingen of beperkingen van je dieet. Het Yummy-receptenplatform van de fabrikant kan zelfs video’s afspelen, mocht je dat nodig vinden. Koks met wat minder ervaring kunnen op het scherm te zien krijgen welke onderdelen ze moeten gebruiken van de oven voor een specifiek recept en kunnen zien welk programma ze het beste kunnen inzetten. Verder is er ook een kookgids die elke stap met je doorneemt en kun je op het gerecht in de oven inzoomen om te zien hoe het gaat.

Oven van KichtenAid

Daarnaast heeft KitchenAid, dochteronderneming van Whirlpool, voor het eerst een oven aangekondigd, nadat eerder al de Smart Display werd gepresenteerd. Het apparaat wordt Smart Oven+ genoemd en je hebt de keuze uit een enkele of dubbele oven. Aan boord zit een scherm van 4,5-inch waarmee je verschillende functies kunt bedienen. Ook is er een app beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld een timer kunt instellen of gewoon meteen kunt zien hoe lang het nog ongeveer duurt voordat het eten in het apparaat helemaal klaar is.

Advertentie

Daarnaast is er nog ondersteuning voor zowel Amazon Alexa als Google Assistent en wordt het apparaat geleverd met allerlei onderdelen waar je ook kunt grillen, stomen en meer.

Reacties (0)