D-Link komt met 5G-router, watersensor en twee slimme stekkers

04 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
D-Link 5g router

De presentatie moet nog komen, maar D-Link heeft alvast wat producten onthuld die het tijdens de CES 2019 in Las Vegas presenteert. Het gaat om een watersensor, twee nieuwe slimme stekkers en een 5G-router.

D-Link watersensor

De slimme watersensor van D-Link maakt gebruik van je wifinetwerk en twee AA-batterijen. Daardoor kan het apparaat minstens anderhalf jaar mee zonder dat je er nog naar hoeft om te kijken. De watersensor is bedoeld om bijvoorbeeld onder een Cv-ketel of afvoer te plaatsen. Als er dan een waterlek is, krijg je via de app een melding.

Tegelijk kan je ook instellen dat je een melding op een ander smarthome-apparaat binnenkrijgt via IFTTT. De sensor werkt ook met Google Assistant, dus het is mogelijk om de status van je sensor te controleren via stemcommando’s. De sensor komt in elk geval deze winter nog op de markt voor vijftig dollar. Dat laat zich omrekenen naar zo’n 44 euro, al komen er nog heffingen bovenop.

D-Link 5G-router

Ondanks dat we nog even moeten wachten op de start van CES 2019, weten we wel zeker dat 5G een van de belangrijkste thema’s is. De snelle netwerktechnologie komt hoe dan ook naar nieuwe smartphones van onder meer Samsung en Huawei. Maar ook routers gaan de technologie aanbieden, waaronder een van D-Link.

Advertentie

Daarbij gaat het om de DWR-2010, een 5G NR Enhanced Gateway, die steunt op het 5G-netwerk om wifi aan te bieden in huis. Kabels of modems zijn daarbij overbodig. Hoeveel het apparaat kost en met welke telecomproviders het bedrijf daarvoor samenwerkt is niet bekend. Wel belooft het dat het internet gemiddeld veertig keer zo snel is dan de gemiddelde breedbandsnelheid van 70 MBps in de Verenigde Staten. Dat betekent dat D-Link denkt internet met een snelheid van 2,8 Gbps aan te kunnen bieden. Dit apparaat is in de tweede helft van 2019 beschikbaar.

Slimme stekkers D-Link

D-Link heeft verder nog twee nieuwe slimme stekkers gepresenteerd. Het gaat om twee varianten: een voor binnen (DSP-W118) en een voor buiten (DSP-W320). Beiden bieden ondersteuning voor Google Assistant, Alexa en de mydlink-app. De stekker voor binnen is verder zo ontworpen dat deze ruimte overlaat voor nog een stekker. Die voor buiten biedt ruimte voor twee stekkers en is waterdicht. Beiden zijn in het tweede kwartaal van 2109 beschikbaar tegen nog nader te bepalen prijs.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)