Met Catspad is ook de voerbak van jouw kat slim

04 januari 2017 1 Minuut 1 Reacties
Catspad Slimme Kattenvoerbak

De Catspad neemt een stukje van de verzorging van jouw kat uit handen. De slimme kattenvoerbak verzorgt het eten en drinken.

Zou het niet handig zijn als je je voortaan geen zorgen meer hoeft te maken over of je kat wel genoeg eet en drinkt? De makers van Catspad dachten van wel en gingen dus aan de slag met het ontwikkelen van een slimme kattenvoerbak die tijdens CES 2017 in Las Vegas alvast aan de bezoekers is getoond. Al gaat het nog wel om een prototype van de Catspad.

Catspad is slimme kattenvoerbak

De Catspad is een uitvinding van een Franse startup waarmee het mogelijk wordt om jouw kat van afstand in de gaten te houden. Via een bijbehorende app krijg je namelijk precies te weten hoeveel jouw kat eet en drinkt en word je ook gewaarschuwd als het water of de brokjes bijna op zijn. De eerste gedachte die je dan misschien hebt, is: Maar wat nou als een andere kat uit dezelfde kattenvoerbak eet of drinkt? Dat maakt met catspad niets uit, want het apparaat beschikt over sensoren die zien welke kat aan het eten of drinken is. Iedere kat krijgt dan ook zijn eigen profiel. Je hebt overigens ook zelf geen omkijken meer naar het vullen van de bak. Dat wordt allemaal geregeld door de dispenser, waar je voor ongeveer een maand eten in kwijt kunt.

Kosten en beschikbaarheid

De Catspad gaat in de toekomst op de markt komen voor een bedrag van 299 euro. Wil je er echter als eerst bij zijn, dan kun je later deze week terecht op Kickstarter om het apparaat voor 199 euro te pre-orderen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Thomas

Thomas
01 mei 2019 om 07:45

Waarom je dit apparaat niet moet nemen.

In de theorie een mooi idee. Uitvoering visueel ook mooi en vooral leuk de living color die je de waterbak kan meegeven. 300 euro is veel geld en voor zo’n bedrag wil je dat iets werkt. Via de app kan je instellen hoevaak en hoeveel voer er gegeven wordt. Ook kan je dit regelen met een tag die je de kat om de nek hangt zodat je kat voer krijgt als hij voor de Catspad staat. Water wordt constant ververst en wordt gefilterd. Allemaal mooi mooi mooi. Dit was precies de reden dat ik de Catspad heb aangeschaft. Plus dat je ook een weekend van huis weg kan zijn zonder dat je oppas hoeft te regelen.

MAAR …. Het werkt niet. Voedsel loopt regelmatig vast en dan moet je de hele bak leeghalen om vastgelopen voedsel weg te halen. Dit gebeurt met meerdere soorten. Of het is een ontwerpfout of ze hebben niet getest met diverse brokjes. Ten tweede. De verbinding valt regelmatig weg of komt niet tot stand. Dit heeft als nadeel dat je schema niet wordt uitgevoerd en voer helemaal niet komt. Catspad zegt dat je het apparaat regelmatig moet onderhouden. Logisch lijkt me. Maar dit moet maandelijk en is een operatie van bijna een uur. Heb je daar zin in voor 300 euro? Je moet de bak met 5 schroeven losschroeven. Dit noem ik geen schoonmaken meer maar méér een klus. Verder plaats je waterfilters. Deze moet je natuurlijk voor flinke kosten bij Catspad kopen dus de kosten eindigen niet met de aankoop. De huidige situatie is nu dat ik gewoon weer voerbakjes moet neerzetten en deze dagelijks vul. Eigenlijk zoals het was, want dat is betrouwbaar. Al met al: 300 euro is weggegooid geld. Je krijgt een onbetrouwbaar apparaat die je vele frustraties zal bezorgen en het ergste: een hongerig koppie van je kat die uren geen eten heeft gehad omdat jij op je werk was en nog even een borreltje ging drinken na afloop.

Inloggen