‘Microsoft laat Windows RT opgaan in Windows Blue’

29 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-ATIV-Tab-2

De verwachting is dat Microsoft komende zomer een aantal grote veranderingen doorvoert in het Windows 8 besturingssysteem. Deze veranderingen komen in de volgende Windows versie, welke gaan onder de codenaam Windows Blue. Volgens bronnen bij toeleveranciers zou de softwaregigant zelfs besloten hebben om Windows RT op te laten gaan in Windows Blue.

Kritiek Windows RT

De ‘uitgeklede’ versie van Windows 8, Windows RT, heeft al vanaf het begin te maken met zware kritieken. Zo werden consumenten volgens hardwarefabrikanten en analisten niet voldoende geïnformeerd over de verschillen tussen beide versies, is de desktopinterface van Windows RT nagenoeg onbruikbaar door het niet toestaan van traditionele desktop programma’s en is het aanbod van applicaties, de enige software geschikt voor Windows RT, nog zeer beperkt. Ook het aantal Windows RT tablets dat de afgelopen maanden over de toonbank ging valt tegen.

Windows RT gaat op in Windows Blue

Volgens bronnen van Digitimes zal Microsoft vanaf komende zomer de naam Windows RT niet langer gebruiken en wordt de versie van het besturingssysteem ondergebracht in Windows Blue. Wat dit exact betekent voor de Windows RT software is vooralsnog onduidelijk. Microsoft kan er namelijk niet onderuit de twee versies te onderscheiden van elkaar qua naam wanneer beide versies behouden blijven. Het gebruik van de software is namelijk duidelijk verschillend. Microsoft zou er wel voor kunnen kiezen geen nieuwe Windows RT apparaten meer te (laten) lanceren en zo de naam te laten opgaan in Windows 8 (Blue), al liet het bedrijf zelf onlangs nog weten dat er een duidelijke strategie is voor Windows RT en dat dit besturingssysteem op de lange termijn alleen maar beter zal worden.

Windows Blue zou onder meer uitgebreidere touch-mogelijkheden bieden, kleinere Windows 8 tablets mogelijk maken, zorgen voor een beter energiebeheer in combinatie met Intel’s Haswell processors en een aantal aanpassingen aan de interface met zich meebrengen.

Advertentie

Build-conferentie 2013

De verwachting is dat Microsoft eind juni tijdens de Build-conferentie voor ontwikkelaars de eerste publieke preview van Windows Blue lanceert. Later dit jaar wordt de uiteindelijke versie op de markt verwacht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)