Microsoft introduceert presentatie-app Sway

03 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-sway

Iedereen kent natuurlijk de Office-apps Word, Excel, PowerPoint en in mindere mate OneNote. Binnenkort brengt Microsoft een nieuwe app uit waarmee het eenvoudiger moet zijn een online presentatie in elkaar te knutselen. De app gaat onder de naam Sway en kan reeds online getest worden.

Sway is een combinatie tussen PowerPoint en Prezi en maakt het mogelijk om zonder kennis van code, websites of andere geavanceerde technieken een fraaie presentatie te maken. De interface is ontwikkeld voor gebruiksgemak en het mooie is dat de app zelf een hele presentatie kan maken, zonder dat je hiervoor een uur achter je tablet, laptop of pc hoeft te zitten.

Alle media en teksten die je in de presentatie wilt verwerken kun je binnen  de app selecteren. Zo kun je onder meer video’s van YouTube laten halen, foto’s van Facebook selecteren en teksten uit je OneDrive-account importeren. Dit alles binnen de app zelf. Vervolgens kun je een thema selecteren, gewenste effecten toevoegen en de app zelf het geheel in elkaar laten zetten. Ook geeft Sway suggesties om je presentatie te verbeteren en worden de kleuren bepaald aan de hand van de foto’s die je toevoegt.

Advertentie

Natuurlijk moet Sway, net als het onlangs aangekondigde Windows 10, op apparaten van groot naar klein optimaal te gebruiken zijn. Het programma bevindt zich momenteel nog in de kinderschoenen en is daarom alleen te gebruiken via de website. Microsoft geeft aan dat apps voor iOS, Windows en Android in ontwikkeling zijn maar wanneer we deze kunnen verwachten is nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)