Jolla geeft ‘backers’ van mislukte tablet geld terug

20 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Jolla tablet

Jolla is begonnen om de 'backers' van de mislukte tablet van het bedrijf geld terug te geven. Jolla zag geen mogelijkheden om de tablet succesvol op de markt te introduceren en annuleerde het hele project.

Indiegogo

Dat deed Jolla terwijl via financieringssite Indiegogo al honderden mensen geld hadden gegeven voor de tablet. Als ondersteuners van het eerste uur zouden zij ook een tablet krijgen. Dat gaat dus niet door. Jolla trekt de stekker eruit, en het leek er een tijdje op dat de ‘backers’ van Indiegogo konden fluiten naar hun geld. Maar dat is dus niet zo. Mensen kunnen hun geld terug vragen.

Jolla tablet

In de herfst van 2014 begon het project voor de Jolla tablet, die een zelfontwikkeld besturingssysteem zou krijgen dat is afgeleid van Maemo of MeeGo van Nokia en Intel. Op Indiegogo werd crowdfunding gezocht. Jolla had 380.000 dollar nodig. Nadat dit binnen was, kwam Jolla echter terug naar Indiegogo om meer geld te vragen voor een nieuwe versie van de tablet met 64GB opslaggeheugen. Echter, de tablet is geannuleerd vanwege problemen rond de toeleveranciers van onderdelen van de tablet, en de afname.

Geld terug

Een enkele ondersteuner heeft vanaf oktober vorig jaar wel een tablet gekregen, maar er werden er slechts enkele geproduceerd. Mensen die geen tablet hebben gekregen, en dat is de overgrote meerderheid, kunnen via de site van Jolla hun geld terug krijgen door een formulier in te vullen. Daarna krijgen zij binnen drie tot vier weken de helft van het ingelegde geld terug. Jolla zit financieel in zwaar weer, en belooft dat de andere helft van het geld terug komt bij de ‘backers’ als de financiële situatie van het bedrijf dat toelaat.

Bron Jolla

Reacties (0)