MacOS en iOS worden toch niet samengevoegd

04 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
ios-macos

De geruchten gingen al een tijdje rond dat iOS en MacOS mogelijk zouden worden samengevoegd. Beide besturingssystemen werden met iedere update steeds dichter tot elkaar gebracht, maar zoals het nu blijkt worden ze toch niet samengevoegd en blijven ze beide apart bestaan. Dit heeft Apple bekendgemaakt op de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2018.

In juni vorig jaar bracht Apple de Mac en de iPad al dichter bij elkaar met iOS 11 en in december kwam het gerucht dat beide besturingssystemen nog meer op elkaar gingen lijken. Hierdoor was het de bedoeling dat ontwikkelaars één app hoeven te bouwen en dat die zou werken op zowel iOS als macOS. De applicaties zouden zichzelf kunnen aanpassen op het moment dat er een specifiek apparaat wordt gedetecteerd.

Apple ging in op de geruchten: besturingssystemen niet samengevoegd

De apps zouden middels een nieuw ontwikkelingsplatform worden gemaakt, waarbij de ze de hardware automatisch kunnen herkennen. De interface zou zich daarop kunnen aanpassen. Geruchten gingen dat Apple deze verandering tijdens de Worldwide Developers Conference bekend zou maken. Apple ging inderdaad in op de geruchten en vertelde dat het leuk zou zijn als bepaalde iOS-apps ook naar macOS zouden komen. Dit gaat echter niet gebeuren. MacOS gebruikt AppKit en iOS gebruikt UIKit, dus snel een poort overzetten is nu nog erg moeilijk. iOS en MacOS worden dus niet samengevoegd, in ieder geval niet op korte termijn.

Reacties (0)