Hartverscheurende game That Dragon, Cancer nu uit op iOS

07 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
that-dragon-cancer

That Dragon, Cancer, een hartverscheurende game over een kind dat de strijd aangaat met kanker, is nu verkrijgbaar voor iPhone en iPad. Het spel kost eenmalig 4,99 euro en verscheen eerder dit jaar al voor pc en Mac.

Download That Dragon, Cancer

Eerder dit jaar verscheen er voor pc en Mac een diepgaand en uitdagend spel genaamd That Dragon, Cancer. Het spel is ontwikkeld door Ryan en Amy Green, samen met het kleine team van Numinous Games. De game is semi-autobiografisch en vertelt het verhaal van hun zoon Joel. Het mannetje ging de strijd aan met kanker en verloor die strijd helaas. Als een manier om met het verdriet om te gaan, begon zijn vader daarom te werken aan een videogame. Ook om te laten zien wat kanker met je doet als gezin en hoe het is (of kan zijn) voor een kind.

That Dragon, Cancer is een serie interactieve vignetten, waarin je Joel leert kennen. Je leert hem kennen vóór zijn strijd met kanker en hoe hij zich opstelt tijdens het gevecht. Het geheel is een tragisch en intieme ervaring geworden, met een hoop mooie, maar ook hartbrekende momenten. Mocht je de game nog niet op je pc hebben gespeeld, dan heb je nu dus de kans om hem op je iPhone of iPad te spelen. Binnenkort verschijnt er ook een documentaire over de ontwikkeling van de game. Die wordt voor nu alleen in de VS uitgezonden.

That Dragon, Cancer

Reacties (0)