CES 2011: Windows 7 en Android iTablets maken hun debuut

04 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
windows-itablet

De CES is nog niet officieel begonnen, maar toch worden de eerste producten al gelanceerd. De primeur is aan de iTablet, een op Windows 7 of Android draaiend tablet ontwikkeld door AHX Global, een samenwerkingsverband tussen X2 Computing - een van de grootste leveranciers van mobile computing solutions - en AMtek Systems - de Taiwanese fabrikant van tablet PC's.

De iTablet (dat de naam mag…) heeft een 10.1 inch capacitief touchscreen met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Verder bevat de tablet een groot on-screen keyboard, 32GB aan opslagruimte, een geïntegreerde SD card reader, een audio jack output, en een HDMI output.

Windows en Android iTablets

De iTablet W101 draait op het Windows 7 Home Premium besturingssysteem en bevat ook een trial versie van Microsoft Office 2010. De processor is een Intel Atom Z530 1.6 GHz. Qua verbindingen zien we verder nog twee USB poorten, Bluetooth en Wifi. De iTablet W102 is iets goedkoper en moet het onder andere doen met een tragere processor.

Naast de Windows iTablets zijn er ook Android iTablets te koop. Deze moeten het wel doen zonder de HDMI output. Neem een kijkje op de website van de iTablet.

Reacties (0)