We vervangen onze TV’s steeds sneller, nu om de 7 jaar

08 juni 2012 1 Minuut 3 Reacties
Samsung-Smart-TV-2012

Sommige mensen, waaronder ikzelf, kunnen het maximaal 2 of 3 jaar uithouden met dezelfde TV. De reden hiervoor is dat we steeds het nieuwste van het nieuwste willen hebben en door de technologische ontwikkeling kun je dan niet lang wachten. Toch vervangt ook de gemiddelde consument steeds sneller zijn of haar TV.

Uit onderzoek van DisplaySearch blijkt dat consumenten hun TV nu gemiddeld om de 6.9 jaar vervangen. Dit is al een stuk sneller dan vorig jaar toen het gemiddelde nog op 8.4 jaar lag. Volgens het onderzoeksbureau zijn er een aantal redenen voor deze verandering. Zo zakken de prijzen voor TV’s steeds verder, komen er TV’s in meer schermformaten beschikbaar en hebben consumenten steeds vaker de wens om de nieuwste technieken in huis te halen. Daar wordt aan toegevoegd dat consumenten vaker doe voorkeur geven aan grotere modellen en beeldkwaliteit is nog steeds de belangrijkste factor bij aankoop van een TV.

Eigenlijk valt er nog een reden aan toe te voegen want naar mijn idee wordt het steeds lastiger om je TV niet te vervangen. De TV wordt een steeds belangrijker onderdeel van het thuisnetwerk en wordt dus verbonden met andere apparaten die eerder vervangen worden. Denk aan een computer of smartphone. Zodra de apparatuur niet meer compatibel is met elkaar is de kans een stuk groter dan je snel naar een vervangend model op zoek gaat.

Hoe vaak vervang jij jouw TV en wat is hier de reden voor?

Via: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

peterpan

peterpan
12 juni 2012 om 21:04

Ha ha om de 6 maanden een nieuwe panny. ik krijg meestal nog dezelfde prijs of iets lager dan de aankoop. Meestal krijg ik gasten die al 7 jaar met een hd ready tv kwakkelen en dan de grote stap maken, ze proberen altijd af te dingen maar vaste prijs is vaste prijs. ik had laatst een turkse man aan de lijn die vroeg of ik mijn 3d tv ook zonder 3d verkocht, ik lag in een deuk en of zonder 3d goedkoper was ha ha.
Ja na een maand of 6 kan ik ze nog goed verkopen MET garantie (erg belangrijk bij aankoop van een 2e handse tv) en ondertussen genoeg gespaard voor een nieuwer of duurder model.

Inloggen


12 juni 2012 om 21:35

Haha, serieus? Ik had hem met extra 3D aangesmeerd voor een paar tientjes meer 😉

Inloggen
peterpan

peterpan
14 juni 2012 om 19:55

Goeie was inderdaad leuk geweest, ik hoor trouwens veel en lees ook dat mensen ook veel overstappen van merk in een vrij korte tijd, denk dat het met 3d te maken heeft.
Ook denk ik dat het te maken heeft met dat het een beetje een typisch mannending is. De vrouw heb ik nog niet gehoord over hoe groter hoe beter en als er ook nog eens grote luidsprekers bij komen kijken is dat bij mij vaak onderwerp van ruzies geweest ha ha.

Inloggen