Toshiba maakt eerste details 2014 lcd tv line-up bekend

08 januari 2014 2 Minuten 0 Reacties
Toshiba-L7400U-serie

Toshiba presenteerde eerder deze week tijdens CES 2014 de 4K Ultra HD tv line-up voor 2014, maar de fabrikant komt ook met een nieuwe lcd led tv line-up. Vandaag heeft Toshiba de eerste details bekendgemaakt.

Update: Toshiba heeft inmiddels bekendgemaakt welke tv’s er naar Nederland komen. Voor een overzicht van alle modellen, specificaties en prijzen kun je terecht in de Toshiba 2014 lcd led tv line-up.

Toshiba 2014 lcd led tv’s

Toshiba komt in 2014 met vijf nieuwe series, met modellen die in formaat variëren van 32-inch tot 65-inch. De meeste nieuwe tv’s zijn voorzien van een Full HD paneel met edge lit led achtergrondverlichting en Toshiba Cloud TV Smart tv platform.

De topmodellen voor dit jaar vinden we in de L7400U-serie. De modellen in deze serie komen in een formaat van 47-inch en 55-inch, en beschikken over het nieuwe Radiance Full Array led-paneel dat voor een hoog contrast en een hoge helderheid moet zorgen. Ook zijnn de tv’s voorzien van de SuperBright-techniek, Wide Color Gamut en Quantum Black Local Dimming, een ClearScan 240Hz refresh rate en een CQ Dual + Single Core engine. Ook aan de audio is gedacht want de tv’s beschikken over een nieuw  Labyrinth luidsprekersysteem met DTS Premium Sound dat geluidsgolven via de achterzijde verspreid voor luidere tonen en een lagere bass.

Een stapje lager vinden we de L5400U-serie, met modellen van 65-inch en 58-inch. Deze tv’s zijn voorzien van een ClearScan 240Hz refresh rate voor vloeiende weergave van beelden en DTS TruSurround voor een optimale audioweergave. Ook is er toegang tot Toshiba’s Smart tv platform met apps van onder meer Netflix en YouTube. Extra Smart tv functies maken het streamen van content mogelijk.

De Toshiba L3400U-serie is de middenklasse serie voor 2014 en komt in een 50-inch en 40-inch formaat. Deze tv’s moeten het doen met een ClearScan 120Hz refresh rate en beschikken over de CQ Dual Core engine. Ook deze modellen zijn uitgerust met DTS TruSurround en bieden toegang tot Toshiba’s Smart tv platform met bijbehorende applicaties.

Nog een stap lager komen we de L2400U- en L1400U-serie tegen. De modellen in beide series komen in 32-inch, 40-inch en 50-inch formaten. Het verschil tussen de series zit hem in de beeldtechniek. Alleen de L2400U-serie beschikt over een ClearScan 120Hz refresh rate. Verder beschikken de modellen over DynaLight technologie, Dynamic Backlight, DTS TruSurround ColorMaster en een Game Mode.

Prijs en beschikbaarheid

Alle nieuwe tv’s moeten in het eerste kwartaal van 2014 op de markt verschijnen. Voor een overzicht van alle modellen, specificaties en prijzen kun je terecht in de Toshiba 2014 lcd led tv line-up.

Reacties (0)