Onkyo introduceert TX-NR555 en TX-NR656 receivers

15 maart 2016 2 Minuten 1 Reacties
Onkyo-TX-NR656-1

Onkyo introduceert vandaag de eerste nieuwe av-receivers van de 2016 line-up. De fabrikant laat meteen zien waar dit jaar op ingezet wordt; het streamen van audio, liefst in meerdere ruimten in huis.

De eerste twee modellen van de line-up zijn de TX-NR555 en de TX-NR656, beiden 7.2-kanaals receivers.

Onkyo TX-NR555 en TX-NR656

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe receivers van Onkyo is het design. De fabrikant kiest voor een ietwat simpelere en strakkere afwerking dan we de laatste jaren gewend zijn. Maar, ondanks dat het oog ook wat wil gaat het voornamelijk om datgene zich onder de motorkap bevindt. Zoals gezegd zijn beide modellen 7.2-kanaals receivers en het verschil zit hem dan ook vooral in het vermogen per kanaal; 130 Watt tegenover 160 Watt. Daarnaast beschikt de TX-NR555 over 6 HDMI-ingangen en 1 uitgang, terwijl de TX-NR656 met 8 HDMI-ingangen en twee uitgangen komt.

Beide receivers zijn voorzien van Dolby Atmos, waardoor je de nieuwste soundtracks kunt afspelen. Ook DTS:X zal ondersteund worden maar hiervoor is een update vereist die later dit jaar uitgebracht zal worden. Verder beschikken de receivers over 4K Ultra HD-ondersteuning met HDCP 2.2 en het nieuwe AccuEQ-kalibratie met AccuReflex-technologie waarmee een Dolby Atmos- of DTS:X-opstelling geoptimaliseerd kan worden.

Advertentie

Maar zoals aangeven wordt vol ingezet op streaming. Je kunt met deze ‘instapreceivers’ dan ook alle kanten op. De modellen beschikken over een AKM AK4458-DAC-chip die digitaal tot 384 kHz / 32-bit om kan zetten naar analoog en natuurlijk is er toegang tot diverse streamingdiensten, waaronder Tidal, Deezer en Spotify. Middels Google Cast is het overigens ook mogelijk om media van je tablet of smartphone direct naar de receivers te streamen. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om te streamen middels Bluetooth en AirPlay.

Ook multi-room komt aan bod. Dit laat nog even op zich wachten want voor activatie is een firmware-update vereist, maar eenmaal geïnstalleerd kun je middels de op Blackfire gebaseerde FireConnect-technologie zowel digitale als analoge audio richting draadloze speakers in huis streamen.

Helaas heeft Onkyo nog geen prijzen bekendgemaakt, maar als we kijken naar de instapmodellen van vorig jaar dan kunnen we uitgaan van 500-600 euro voor de TX-NR555 en 600-700 euro voor de TX-NR656.

Reacties (1)