86% van de plasma TVs 3D ‘in 2013’

29 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-NeoPDP

Een markt onderzoek bureau uit Seoul, Displaybank, voorspelt dat de verkopen van 3D plasma TV's de komende jaren flink zullen groeien. In 2013 zal volgens het bureau 86% van de plasma TV's 3D-Ready zijn. Momenteel is er nogal wat meningsverschil over wat de betere 3D ervaring biedt; plasma of LCD. Volgens experts zal plasma weer helemaal opleveren door de komst van 3D, waar plasma eerder een flinke tegenslag moest incasseren door de relatief goedkopere LCD TV's. Het lijkt er nu op dat LED technologie de prijs van LCD TV's weer heeft doen verhogen, wat plasma weer op een redelijke prijs zet.

Volgens Displaybank zal een 3D PDP (plasma) TV aantrekkelijker worden voor consumenten wat de prijs betreft, zeker aangezien veel 3D LED LCD TV’s hoog geprijsd zijn. Ook zijn plasma schermen goedkoper om te vormen tot een 3D scherm waardoor fabrikanten minder meerkosten maken en meer nieuwe 3D plasma schermen zullen produceren.

Aan de andere kant verwacht Displaybank niet dat plasma de belangrijkste en grootste techniek wordt waar we 3D op zullen kijken, maar de relatief lage kosten om 3D toe te voegen zullen er wel voor zorgen dat in 2013 de meeste plasma schermen 3D-Ready zijn.

Reacties (0)