Pampers komt een slimme luier die notificaties stuurt bij een plasje

26 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Lumi

Pampers komt deze herfst met een slimme luier die meet wanneer de baby een plasje heeft gedaan, zodat ouders de luier kunnen vervangen. Het is onderdeel van een groter pakket om de activiteiten en behoeftes van de baby te kunnen monitoren.

Steeds meer producten worden slim gemaakt, maar soms kom je een product tegen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben dat het überhaupt slim gemaakt zou kunnen worden. Wat het dit keer is? Luiers. Het Amerikaanse merk Pampers komt deze herfst met een slimme luier.

Specifiek gaat het hier om de Lumi, een slimme luier die meet wanneer de luier nat is. In de Lumi is een speciale strip geplaatst waar je een herbruikbare activiteitensensor bij kunt plaatsen. Zodra de strip nat wordt zal de sensor dit meten. Vervolgens ontvang jij een notificatie dat het tijd is om de baby te verschonen. De sensor plaats je overigens niet in de luier, maar aan de buitenkant. Zodra de baby de luier nat heeft gemaakt herkent de sensor dit en stuurt een notificatie naar de Lumi-app op je smartphone. De sensor meet overigens alleen urine, dus als de baby ook een grote behoefte heeft gedaan werkt het nog het beste om af en toe zelf even aan de luier te ruiken. Naast een natte luier meet de activiteitensensor ook het slaappatroon van de baby.

Advertentie

Groter pakket met camera en luiers

De Lumi is overigens onderdeel van een groter pakket. Naast de slimme luier vinden we ook een camera van Logitech terug in het pakket met tweewegcommunicatie en de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en temperatuur in de babykamer te meten. Samen met de sensor krijgen ouders hierdoor een beter idee van de behoeftes en activiteiten van de baby. Alles is te regelen vanuit de Lumi-app. Ook krijg je twee pakken luiers meegeleverd. Deze herfst moet het pakket verkrijgbaar zijn, maar komt in eerste instantie alleen naar de Verenigde Staten.

Reacties (0)