Is een inboedelverzekering afsluiten noodzakelijk? (ADV)

01 november 2023 3 Minuten 0 Reacties
FWD SLP verlichting huis shutterstock

Het huis is doorgaans een plek waar je je veilig voelt, waar mooie herinneringen worden gevormd en vrienden en familie worden verwelkomd.

Om van een huis een echt thuis te maken, daarvoor is het belangrijk dat de woning is ingericht op basis van persoonlijke behoeftes en smaak. Je staat er waarschijnlijk niet direct bij stil, maar in de gemiddelde woning staan heel veel spullen. Dit kan zowel om vaste als losstaande bezittingen gaan. Vaak kom je hier pas achter zodra je verhuist en het ernstig hebt onderschat hoeveel eigendomen je door de jaren heen hebt verzameld. Een overstroming of brand kan alles echter in één klap voortijdig wegvagen. Met een inboedelverzekering voorkom je dat je alle kosten voor vervanging zelf moet ophoesten.

Welke schades zijn vanuit de inboedelverzekering gedekt?

Een inboedelverzekering is aan te raden voor iedereen die huurt of een koopwoning heeft. Het gebeurt in ons land steeds vaker dat bijvoorbeeld een zware regenval ervoor zorgt dat water woningen binnendringt, met vaak ernstige schades tot gevolg. Denk aan regenwater dat over de drempel heen klotst of het dak de grote hoeveelheid regen niet kan verwerken en er lekkages ontstaan. Ook stormen heeft Nederland meer en meer mee te maken. Dakpannen kunnen van woningen worden geblazen en ook diep gewortelde bomen kunnen omvallen en huizen verwoesten. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Kies je voor een goede inboedelverzekering, dan hoef je je in elk geval geen zorgen te maken dat je geen geld hebt om jouw eigen spullen te moeten vervangen.

Dit wordt er bedoeld met een opstalverzekering

Bij Univé heb je de keuze uit twee soorten woonverzekeringen die beide (mede) betrekking hebben op de inboedelverzekering. De eerste is de op zichzelf staande inboedelverzekering, waarmee de spullen in je huis verzekerd zijn. De tweede optie is een combinatie tussen de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Dit zijn twee verschillende soorten verzekeringen. De laatstgenoemde heeft betrekking op alles wat vastzit aan het huis. Hieronder vallen onder andere het dak, de keuken en zonnepanelen. Het zijn de zaken die je niet zonder breekwerk mee kunt nemen. Goed om te weten: een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Deze betekenen dus precies hetzelfde.

Direct online je favoriete pakket afsluiten

Een verzekeraar als Univé heeft het je zo simpel mogelijk gemaakt om jouw gewenste pakket af te sluiten. Allereerst is het altijd prettig om de premie te weten te komen. Hiervoor voer je om te beginnen je adresgegevens in. Daarna beantwoord je diverse vragen die van doen hebben met het huis waarin je woont of gaat wonen. Geef onder andere aan of de woning hoofdzakelijk uit steen of hout bestaat en of er sprake is van een (gedeeltelijk) rieten kap. Het voltooien van alle vragen duurt hooguit enkele minuten. Je weet dan onmiddellijk waar je aan toe bent. Wil je gelijk de inboedelverzekering en/of opstalverzekering van je keuze afsluiten, dan kan dat eveneens met één druk op de knop.

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties (0)