ADV: Slimme AR-tool voor het inmeten van trapliften

02 juli 2019 2 Minuten 0 Reacties
otolift-visualisatie

Wie een traplift bestelt, wil hem vaak zo snel mogelijk in huis hebben. Omdat het correct opmeten van een trap een complex en tijdrovend proces is, ontwikkelde Otolift Trapliften samen met TWNKLS een speciale AR-meettool die het hele opmeetproces drastisch verkort.

Werd het correct opmeten van een trap voorheen nog door een gespecialiseerde medewerker uitgevoerd, dankzij de Otolift AR-tool kan een adviseur de afmetingen van de trap nu binnen twintig minuten tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig opnemen. Door slim gebruik te maken van Augmented Reality (AR), ofwel toegevoegde werkelijkheid, is de meting niet alleen nauwkeuriger, maar wordt de kans op een foutieve meting vrijwel nihil.

Markers op de trap

Om de trap op te meten worden er op en voor de trap enkele markers neergelegd. De AR-tool op de tablet scant deze markers en meet dankzij beeldherkenning en fotogeometrie de afstanden ertussen. Wordt een marker niet goed gescand, dan geeft het systeem dit direct aan. Zodra de meting klaar is, maakt de tool automatisch een nauwkeurig 3D-model van de trap. Dit kan door de adviseur doorgestuurd worden naar de afdeling die de rail ontwerpt, zodat ze daar direct aan de slag kunnen. Kiest de klant voor een modulaire traplift, zoals de Otolift Modul-Air, dan zorgt dit meetsysteem ervoor dat de traplift zelfs al binnen 48 uur gemonteerd kan worden.

Visualiseren van de traplift

Naast de meettool, zet Otolift Trapliften AR ook in als visualisatiemiddel. Door een speciaal voor deze AR-tool ontworpen plaat te scannen met de tablet, is het mogelijk om de traplift, als het ware, in de ruimte te plaatsen. Ideaal voor de gebruiker, omdat hij direct een goed beeld krijgt van hoe zijn traplift eruit komt te zien. De adviseur kan verschillende modellen laten zien, inclusief diverse extra’s. Denk bijvoorbeeld aan een parkeerbocht, om de stoel naast de trap te kunnen parkeren, of een aangepaste start. In dat laatste geval kan er onder andere voor gekozen worden om de rail op de eerste trede te monteren. Ideaal wanneer er weinig ruimte is voor de trap. De stoel van de traplift kan daarnaast ook virtueel ingeklapt worden, om de compactheid van het design te tonen, en omhoog en omlaag bewegen over de AR-rail.

Advertentie

Het is daarnaast ook mogelijk om het uiterlijk van de traplift aan te passen aan de voorkeuren van de gebruiker. Op de tablet kan er met een simpele druk op de knop gewisseld worden tussen de verschillende bekledingsmogelijkheden. Zo is het in één oogopslag inzichtelijk hoe de uiteenlopende materialen en kleuren bij het interieur passen.

Deze tekst is in opdracht van Otolift Trapliften gemaakt.

Reacties (0)