‘iOS 9-adoptie ongeveer gelijk aan adoptie iOS 8’

18 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
iOS 9

Uit de eerste cijfers omtrent de iOS 9-adoptie blijkt dat mensen de software even snel installeren als met iOS 8 het geval was. iOS 9 is nu meer dan 24 uur beschikbaar, maar deze cijfers zijn afkomstig van een aantal uur geleden.

‘iOS 9-adoptie in lijn met iOS 8-adoptie’

Het ziet er naar uit dat iOS 9 ongeveer even snel gedownload wordt als iOS 8, zo blijkt uit cijfers van het bedrijf Mixpanel. Mixpanel heeft in het verleden vaker cijfers gepubliceerd over de iOS-adoptieratio en bleek niet ver van de cijfers van Apple af te wijken. Toen deze cijfers naar buiten kwamen, enkele uren geleden, was iOS 9 iets langer dan 24 uur beschikbaar en destijds stond de teller al boven de twaalf procent. Het bedrijf vergelijkt – onterecht – ook de adoptie van Android 5.0 Lollipop hiermee: Android deed hier vijf maanden over.

Hoewel Apple dit jaar ervoor gezorgd heeft dat iOS 9 zo’n drieëneenhalf keer kleiner is dan de update van vorig jaar, hadden de servers het de eerste uren toch moeilijk met de uitrol van de gratis update. iOS 7 is nog altijd de recordhouder op het gebied van snel gedownload worden – maar dit was dan ook het laatste besturingssysteem dat daadwerkelijk een upgrade in plaats van een update meebracht. iOS 8 en iOS 9 zijn mooie besturingssystemen, maar in vergelijking met het vorige OS bieden ze geen visuele veranderingen.

Opvallend is echter het feit dat de adoptieratio van iO 9 niet hoger ligt dan iOS 8, aangezien het updatebestand veel kleiner is. Mogelijk heeft dat toch te maken met het idee dat mensen eerst willen afwachten of de update geen schade toebrengt aan hun systeem.

Advertentie

iOS 9 is sinds woensdagavond zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

Reacties (0)