Archos toont 97 Platinum HD met retina display en quad-core chip

09 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Archos-97-Titanium-HD

Vlak voordat CES 2013 van start ging liet Archos al doorschemeren dat er tijdens de grote gadgetbeurs een nieuwe tablet met quad-core processor gelanceerd zou worden in de Elements serie. Vandaag is het model, dat de naam Archos 97 Platinum HD heeft gekregen, gespot op de beursvloer. De tablet biedt naast een quad-core chip een hoge resolutie retina display.

Archos 97 Platinum HD

De Archos 97 Platinum HD is de krachtigere versie van de Archos 97 Titanium HD die half december door de Franse fabrikant gepresenteerd werd. Dat model beschikte ook over een 9.7 inch IPS LCD display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels maar moest het doen met een dual-core processor. Bij de presentatie van deze tablet vroegen we ons al af of dat voldoende kracht is om al deze pixels aan te sturen. De 1.2Ghz Allwinner quad-core processor van de 97 Platinum HD zou dit probleem op moeten lossen.

Verder beschikt de Archos 97 Platinum HD over redelijk goede specificaties. Zo is de tablet uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden en twee 2.0 megapixel camera’s. Het model dat tijdens CES getoond werd draait op Android 4.1 Jelly Bean. Onderstaande hands-on video is gemaakt door TabTech.

Advertentie

Archos 80 Platinum

Archos heeft ook een kleinere variant met een lagere resolutie display meegenomen naar CES 2013; de Archos 80 Platinum. Dit model beschikt over dezelfde quad-core processor als zijn grotere broer maar moet het doen met een 8 inch display en een resolutie van 1.024 bij 768 pixels.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens Engadget moeten beide Platinum tablets in Maart op de markt verschijnen. De 97 Platinum HD zou een adviesprijs krijgen van 329 dollar, terwijl de 80 Platinum 199 dollar zou gaan kosten. Wanneer de tablets op de Nederlandse markt verschijnen en voor welke prijs is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)