Audio Beoordeling 8.0

Review: Teufel Boomster Go – compact formaat, groots geluid

08 maart 2020 6 Minuten 0 Reacties
Teufel Boomster Go

De Teufel Boomster Go is een compacte bluetoothspeaker van het Duitse audiomerk, dat genoeg kracht heeft om een kamer te vullen met groots geluid. Maar betekent dat ook dat die zijn prijs van 99 euro waard is? We bekijken het in onze review.

Teufel Boomster Go – specs en design

Bluetoothspeakers heb je in allerlei soorten en maten. Meestal is het zo dat de compactere modellen en minder geluid hebben en de vraag is nu of dat ook opgaat voor de Teufel Boomster Go. Voordat we die vraag beantwoorden, kijken we eerst naar andere aspecten van het apparaat. Want die spelen ook een rol. Mogelijk moet je op het gebied van audiokwaliteit iets inleveren, waardoor het onderdeel draagbaarheid beter kan scoren. De speaker heeft in elk geval afmetingen van 10,2 bij 10,7 bij 4,6 cm.

Dat is behoorlijk compact, waardoor die vrijwel altijd wel nog in een rugtas of koffer past. Teufel levert tevens een handige strap mee, waardoor je hem ook aan die tas of koffer kunt hangen, mocht die toch nog te veel ruimte innemen. Het gewicht blijft steken op 335 gram. Dat merk je ook niet eens wanneer je hem heel de dag bij je zou dragen. De rubberen behuizing zorgt ervoor dat de Boomster Go tegen een stootje kan. Ook is die spatwaterdicht (denk aan regen) met een ipx7-certificaat, maar laat hem niet in een bak met water vallen.

Verder zijn er krachtige full-range drivers met twee passieve bassdrivers in een push-pullconfiguratie aanwezig, die samen moeten zorgen voor een strak, hoog en zuiver volume (tot 84 dB). Zo luidt althans de belofte van Teufel. De ingebouwde accu moet tot tien uur meegaan op een volle lading en beschikt over een vermogen van 2600 mAh. Daarnaast zijn er led-lampjes voor het batterijniveau, kun je twee Teufel Boomster Go-modellen koppelen voor stereoweergave en zitten er verschillende knoppen op de compacte speaker.

Advertentie

Teufel Boomster Go – installatie en gebruik

De Teufel Boomster Go is een simpele bluetoothspeaker. Dat spreekt voor de toegankelijkheid van het apparaat, maar niet zozeer voor zijn veelzijdigheid. Dat is geen kritiek, dat is de aard van het beestje. Dat betekent dat er geen audiokabelaansluiting is en je alleen gebruikmaakt van de bluetoothverbinding. Aansluiten gaat zoals je verwacht: snel, soepel en simpel. Er is nog wel een micro-usb-poort aanwezig, maar daar kun je geen apparaat op aansluiten. Die poort wordt namelijk gebruikt voor het opladen van de bluetoothspeaker.

Het apparaatje heeft vijf knoppen aan boord. Een knop gebruik je voor de bluetoothverbinding. Die zit vlak bij de aan-uitknop. De bluetoothspeaker gaat overigens na een korte periode vanzelf uit wanneer die niet gebruikt wordt, dus dan moet je hem weer even aanzetten. Prima functie voor de levensduur van de accu, maar de eerste keer was het even gek dat die ineens uitstond. Dan hebben we de andere drie knoppen: eentje voor volume omlaag, eentje voor het pauzeren en afspelen van je muziek en eentje voor volume omhoog.

Het is allemaal niet zo spannend of moeilijk, maar dat hoeft ook helemaal niet bij zo’n simpele bluetoothspeaker. Dat moet je ook helemaal niet willen. Dit is puur een product voor gemak, eentje dat je zo meeneemt en kunt gebruiken wanneer je hem nodig hebt. Wat mogelijk nadelig is: de aansluiting is dus micro-usb. En aangezien smartphones vandaag de dag steeds vaker leunen op usb-c, moet je mogelijk twee opladers meenemen wanneer je op pad gaat. Klein puntje hoor, met tien uur gebruiksduur kom je gelukkig een heel eind.

Teufel Boomster Go – audiokwaliteit

We zijn vanaf het eerste moment gecharmeerd van de geluidskwaliteit van de relatief compacte speaker. Teufel vindt het natuurlijk heel belangrijk dat het basgeluid goed is en dat je de speaker hard kunt zetten, zonder dat het ten koste gaan van de geluidskwaliteit. Dat gaat in dit geval een klein beetje ten koste van de hogere tonen, aangezien die nog wel eens op de achtergrond kunnen opgaan in de klanken van de andere segmenten. De speaker is daarom niet geschikt voor elk muziekgenre en daardoor ook niet voor iedereen.

Heb je echter een beperkte muzieksmaak en luister je bijvoorbeeld naar genres als dance, house, trance, lounge, techno of elektronische muziek in het algemeen, dan wordt dit waarschijnlijk je favoriete reisgenoot. Want met het basgeluid zit het meer dan prima. Er komt een lekkere punch uit. We moeten ook stellen dat het geluid best warm klinkt en nergens echt afgemeten wordt. Qua volume is het inderdaad zo dat je je muziek lekker hard kunt zetten voordat het ten koste gaat van de kwaliteit; maar dat is ook afhankelijk van de bron.

De muziek heeft dus gelukkig een warm karakter, waardoor het geen straf is om er ook andere muzieksoorten op te luisteren. De stem van Lady Gaga komt er bijvoorbeeld loepzuiver uit, terwijl de frontman van Muse het uiterste uit de speaker haalt. Erg breed is de geluidsweergave – ondanks zijn heldere klanken – helaas niet, aangezien sommige elementen dus nog wel eens op de achtergrond verdrongen worden. Of je dat met een tweede Teufel Boomster Go kunt oplossen, weten we niet; we hebben er eentje op de redactie voor de test.

Teufel Boomster Go – conclusie

Voor een prijs van 99 euro haal je niet de goedkoopste bluetoothspeaker in huis. Mocht je een paar tientjes meer willen betalen, dan kun je bijvoorbeeld ook nog voor de Rockster Go gaan van het Duitse merk. Wat je aan muziekbeleving meer krijgt, lever je in op het gebied van gemak en draagbaarheid. Ben je dus op zoek naar een compacte bluetoothspeaker die altijd overal mee naartoe kan, met een heldere en warme geluidsweergave, dan is dit je nieuwe speaker. Mag het allemaal ietsje meer zijn, ook qua formaat, kijk dan nog even verder.

De Teufel Boomster Go is te koop via de website van Teufel.

8.0
teufel-boomster-go-foto-2-1024×585

Beoordeling
Teufel Boomster Go

Pluspunten
  • Warm en helder geluid
  •  Compact formaat
  •  Stevige behuizing
Minpunten
  • Geen audiokabelaansluiting
  •  Micro-usb

Beoordeling Teufel Boomster Go

Voor een prijs van 99 euro haal je niet de goedkoopste bluetoothspeaker in huis. Mocht je een paar tientjes meer willen betalen, dan kun je bijvoorbeeld ook nog voor de Rockster Go gaan van het Duitse merk. Wat je aan muziekbeleving meer krijgt, lever je in op het gebied van gemak en draagbaarheid. Ben je dus op zoek naar een compacte bluetoothspeaker die altijd overal mee naartoe kan, met een heldere en warme geluidsweergave, dan is dit je nieuwe speaker. Mag het allemaal ietsje meer zijn, ook qua formaat, kijk dan nog even verder.

Prijsvergelijker Teufel Boomster Go

Reacties (0)