De Welt is de wellness riem van Samsung

08 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-welt

Samsung heeft tijdens CES 2016 de wellness riem Welt aangekondigd (wat een combinatie is van de woorden `wellness` en `belt`). Deze wearable is gemaakt door het Creative Lab binnen Samsung, waar medewerkers kunnen werken aan ambitieuze ideeën.

De Samsung Welt houdt bij of je te veel eet

Tijdens CES zie je een hoop producten die wellicht helemaal niet in de winkels komen te liggen en worden gepresenteerd als een werkend concept. Zo`n product is de Samsung Welt, wat het bedrijf omschrijft als een wellness belt (riem, in het Engels). De riem ziet er niet uit als iets dat `smart` is, maar bevat wel degelijke enkele sensoren aan boord en bevat uiteraard een micro-usb-aansluiting, zodat je het apparaat kunt opladen. Het kledingstuk is gemaakt door een klein team binnen het Creative Lab van Samsung.

Dat is een plek waar medewerkers werken aan ambitieuze producten waarvan niet zeker is of ze daadwerkelijk op de markt worden uitgebracht; het gaat hier voornamelijk om werkende concepten. Wanneer je de Welt om doet, dan meet-ie direct je taille. Ook telt de riem hoeveel stappen je op een dag zet. Daarnaast kan de slimme riem zien wanneer je te veel gegeten hebt en of er spanning op je buik staat. Omdat we met een prototype te maken hebben, is momenteel nog niet duidelijk of de Welt daadwerkelijk wordt uitgebracht en wat die kost.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)