Alle Android Wear-horloges krijgen Marshmallow-update

19 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
sony_3dkoker_241009

Google heeft laten weten via de officiële Android Developers-blog dat alle Android Wear-smartwatches worden voorzien van Marshmallow. Dat betekent dat ook early adopters kunnen meegenieten van het nieuwe Android voor slimme horloges.

Marshmallow-update komt naar alle Android Wear-horloges

Vorige week kwamen we erachter dat de LG Watch Urbane 2nd Edition al op de nieuwste versie van Android Wear draait, ook wel de Marshmallow-update genoemd. Dat betekent dat in elk geval dit slimme horloge al toegang heeft tot de nieuwste functies van Android Wear, zoals ondersteuning voor speakers en een mobiel netwerk. Deze week komt echter naar buiten dat de Marshmallow-update ook naar andere Android-horloges komt en Google lijkt geen enkele smartwatch achter zich te willen laten.

Want alle Android Wear-smartwatches die tot op heden zijn uitgebracht (en nog moeten verschijnen) worden voorzien van de nieuwste versie van Android Wear. De oudste Android Wear-horloges krijgen dus straks ook onder meer te maken met apps toestemming geven en dergelijke – maar niet elke watch heeft natuurlijk een ingebouwde speaker of toegang tot het mobiele netwerk. Die functies zullen oudere smartwatches dus niet krijgen. De update verschijnt `in de komende maanden` – een specifieke dag of maand geeft Google niet.

De update wordt over-the-air uitgebracht en je krijgt vanzelf een melding wanneer het zover is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)