TomTom stopt met het maken van sporthorloges en fitnesstrackers

18 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
20171003102055_tom-tom.jpg

TomTom trekt zich terug uit de markt voor wearables. De animo is niet groot genoeg voor deze productcategorie, concludeert het bedrijf. De omzet van de productcategorie is bovendien in de afgelopen vier jaar alleen maar blijven dalen.

Geen wearables van TomTom meer

Digitale kaartenmaker TomTom stapt uit de markt voor wearables, schrijft het NRC dit weekend. Binnen nu en enkele weken moet de stekker uit de afdeling voor sporthorloges en fitnesstracker worden getrokken, omdat er simpelweg geen animo voor blijkt te zijn. In totaal verkocht de afdeling 2,7 miljoen wearables, maar dat bleek niet genoeg om een goede aanvulling te blijven op de fabrikant van navigatie-apparatuur. In 2011 werd de tak opgezet, samen met Nike, maar in de afgelopen vier jaar daalde de winst eigenlijk alleen maar.

 

Aan het einde van 2016 schrapte het Nederlandse techbedrijf al tweehonderd banen en in juli van dit jaar werden er nog enkele `strategische opties` overwogen. In oktober moet duidelijk worden wat er met deze tak van het bedrijf moet gaan gebeuren, tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Het is vooralsnog niet bekend of TomTom de tak gaat verkopen of dat de activiteiten in z`n geheel worden gestaakt. Maar zoals het er nu naar uitziet, zal het waarschijnlijk het laatste worden — tijdens IFA zijn er bijvoorbeeld geen nieuwe producten gepresenteerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)